Artikel top billede

Bog: Store forandringer kræver små skridt

I Tiny Habits: The Small Changes That Change Everything fortæller adfærdsforsker B.J. Fogg om, hvordan man spænder ben for alle gode tiltag ved at lægge alt for hårdt ud – og hvordan man i stedet griber tingene smartere og mere effektivt an.

Irriterende uvaner er sværere at slippe af med end dræbersnegle i krydderbedet. Ligeledes er det svært at starte en ny, god vane – men decideret benhårdt at holde fast i den.

Fitnesstyper, livsstilseksperter og motivational speakers prædiker ganske vist, at man da sagtens kan løbe fem morgenfriske kilometer i stedet for at starte dagen med Facebook og en selvdød morgenkrydder. Det er bare et spørgsmål om motivation, vilje, et iskoldt bad og en rank ryg!

Men det er noget vrøvl, fastslår B. J. Fogg, forfatteren bag Tiny Habits: The Small Changes That Change Everything.

For når det går galt for så mange forsøg på regelmæssigt at dyrke fitness, spise flere gulerødder eller gå tidligere i seng, skyldes det netop at vi har tendens til groft at overvurdere styrken af vores motivation.

Tværtimod er det afgørende, at man både har evnen til at gennemføre en ændring – samt at man løbende anspores til at følge op på de gode intentioner.

Nøglen ligger blandt andet i at gøre det så nemt som muligt for sig selv. Blandt andet ved at starte enhver vane i det små.

Vil du starte dagen med at løbe, så læg ud med at stå op og gå en tur. Vil du spilde mindre tid på sociale medier om morgenen, så lad telefonen langt fra soveværelset – og tænd den først efter badet.

Lægger man derimod hårdt ud, vil næsten alle forsøg på at ændre sin adfærd hurtigt gå på grund.

Det lyder ufatteligt banalt. Men forfatteren til Tiny Habits har mere at have sine pointer i end blot godtkøbssnak. Brian Jeffrey Fogg leder Behavior Design Lab på Stanford University, og i bogen samler han al sin viden og en masse gode råd om, hvordan man foretager forandringer, der varer ved.

Tiny Habits udkom først på året og har siden ligget højt på listen over Amazons bedst anmeldte og mest anbefalede bøger indenfor ledelsesgenren.

Men den har været længe undervejs. Fogg har beskæftiget sig med adfærdsforskning i mange år, og har også længe fortalt om, hvordan forandringer skal starte i det små for at vare ved. Se eksempelvis dette Tedx-foredrag fra 2012 https://youtu.be/AdKUJxjn-R8

Titel: Tiny Habits: The Small Changes That Change Everything. Forfatter: B.J. Fogg




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Business Analyst – Consulting - Insurance

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere