Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Bog: Store forandringer kræver små skridt

I Tiny Habits: The Small Changes That Change Everything fortæller adfærdsforsker B.J. Fogg om, hvordan man spænder ben for alle gode tiltag ved at lægge alt for hårdt ud – og hvordan man i stedet griber tingene smartere og mere effektivt an.

Irriterende uvaner er sværere at slippe af med end dræbersnegle i krydderbedet. Ligeledes er det svært at starte en ny, god vane – men decideret benhårdt at holde fast i den.

Fitnesstyper, livsstilseksperter og motivational speakers prædiker ganske vist, at man da sagtens kan løbe fem morgenfriske kilometer i stedet for at starte dagen med Facebook og en selvdød morgenkrydder. Det er bare et spørgsmål om motivation, vilje, et iskoldt bad og en rank ryg!

Men det er noget vrøvl, fastslår B. J. Fogg, forfatteren bag Tiny Habits: The Small Changes That Change Everything.

For når det går galt for så mange forsøg på regelmæssigt at dyrke fitness, spise flere gulerødder eller gå tidligere i seng, skyldes det netop at vi har tendens til groft at overvurdere styrken af vores motivation.

Tværtimod er det afgørende, at man både har evnen til at gennemføre en ændring – samt at man løbende anspores til at følge op på de gode intentioner.

Nøglen ligger blandt andet i at gøre det så nemt som muligt for sig selv. Blandt andet ved at starte enhver vane i det små.

Vil du starte dagen med at løbe, så læg ud med at stå op og gå en tur. Vil du spilde mindre tid på sociale medier om morgenen, så lad telefonen langt fra soveværelset – og tænd den først efter badet.

Lægger man derimod hårdt ud, vil næsten alle forsøg på at ændre sin adfærd hurtigt gå på grund.

Det lyder ufatteligt banalt. Men forfatteren til Tiny Habits har mere at have sine pointer i end blot godtkøbssnak. Brian Jeffrey Fogg leder Behavior Design Lab på Stanford University, og i bogen samler han al sin viden og en masse gode råd om, hvordan man foretager forandringer, der varer ved.

Tiny Habits udkom først på året og har siden ligget højt på listen over Amazons bedst anmeldte og mest anbefalede bøger indenfor ledelsesgenren.

Men den har været længe undervejs. Fogg har beskæftiget sig med adfærdsforskning i mange år, og har også længe fortalt om, hvordan forandringer skal starte i det små for at vare ved. Se eksempelvis dette Tedx-foredrag fra 2012 https://youtu.be/AdKUJxjn-R8

Titel: Tiny Habits: The Small Changes That Change Everything. Forfatter: B.J. Fogg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.