Artikel top billede

DI klager til EU over statens konsulent-nedskæringer: Skaber unfair konkurrence

DI er utilfreds med statens konsulentnedskæringer, der skal spare det offentlige milliarder af kroner. Derfor har brancheorganisationen sendt en klage til EU-kommissionen, der argumenterer for, at nedskæringerne ender i i unfair konkurrence.

Staten vil spare milliarder på konsulentydelser, men det ønske modtages langt fra med kyshånd hos DI.

Fra landets største interesseorganisation er der nu sendt en klage til Eu-kommissionen.

DI mener nemlig, at staten udøver unfair konkurrence ved at sætte en stol for døren hos de private aktører. Staten er nemlig i stand til levere ydelserne meget billigere end konsulenthusene, lyder kritikken.

Det skriver Finans.

"Det er fair nok, hvis man i staten ansætter 100 folk, og man så giver gratis rådgivningsbistand til statslige styrelser. Men i stedet går man ind og laver en reel indtægtsdækkende virksomhed, og så giver man de enheder – med statens penge i ryggen – mulighed for at gå ud og konkurrere på et marked, der er konkurrenceudsat," siger Kim Haggren, underdirektør i DI til mediet.

Klagen drejer sig om det nye "Rådgivningsenheden Statslige Indkøb", hvor styrelser kan indhente juridiske råd om blandt andet udbud af opgaver.

DI mener, at denne enhed gik for vidt under coronakrisen med at rådgive de statslige enheder, hvilket underminerer de private aktører.

Derfor vil interesseorganisationen med klagen nu have EU-Kommissionen til at begrænse statens egen konsulentforetagende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere