Artikel top billede

Erhvervslivets cloud-forbrug vokser eksplosivt: Så meget forventes cloud-forbruget at stige i de kommende år

Cloud-forbruget vokser eksplosivt i takt med, at flere og flere virksomheder rykker videre på den store digitale transformation.

Det globale cloud-forbrug vokser markant og vil fortsætte med det i de kommende år, hvor erhvervslivets for alvor sætter turbo på transformationen over mod cloud.

Udviklingen er allerede godt i gang, og den vil tage yderligere fart i de kommende år, viser nye tal fra analysehuset Gartner.

Her vurderer man, at investeringerne i public cloud-løsninger vil vokse hele 18,4 procent fra 2020 til 2021, hvor der i alt ifølge Gartners beregninger vil blive investeret 304,9 milliarder dollar i cloud-løsninger.

Gartner peger på, at corona-pandemien har valideret den værdiskabelse, som man kan hente i cloud.

“Muligheden for at anvende on-demand og skalerbare cloud-modeller til at skabe værdi [...] er har givet organisationerne grund til at sætte yderligere skub på deres digitale transformations-planer,” lyder det fra Gartner.

Analysehuset vurderer, at skiftet over mod cloud vil tage yderligere fart, når vi kommer på den anden side af corona-krisen.

I 2024 vil cloud således udgøre 14,2 procent af verdens samlede it-investeringer. I dag udgør cloud-investeringerne 9,1 procent, lyder det fra Gartner.

Gartners undersøgelse viser, at omkring 70 procent af de selskaber, der i dag anvender cloud, forventer at øge deres cloud-investeringer, når corona-krisen er ovre.

Stort set alle de store it-leverandører har forlængst kastet sig ind i at omstille deres forretninger til at være drevet af cloud-leverancer.

Det gælder for de fleste af dem, at de allerede i dag har meget større vækst på deres cloud-forretninger end på de øvrige forretningsområder.

Du kan se oversigten over Gartners forventninger til cloud-investeringerne her.

Du kan læse mere om udviklingen hos Gartner her.

Læs også:

Pensionsselskabet Velliv bygger helt ny it-platform i AWS efter skilsmisse fra Nordea: "Opgaven hedder, at vi skal etablere os fuldstændig for os selv"

Nu melder IBM-ledelsen ud: Her er topchefens plan med kæmpe fyrings-runde i hele Europa

Sådan er København Kommunes public cloud-aftale skruet sammen: "Microsoft garanterer, at data forbliver inden for EU"