De 10 mest brugte adgangskoder på internettet er afsløret, og de er lige så uopfindsomme, som vi frygtede

En liste med de mest brugte adgangskoder på internettet er blevet afsløret, og de akkurat ligeså uopfindsomme som man kunne frygte. Bruger du et af disse kodeord, så bør du derfor skifte i en fart.

Kære læser.

Der er ingen grund til at pakke det ind:

Bruger du en af de nedenstående adgangskoder, så skal du ikke alene skifte det hurtigst muligt. Du skal skal også tage dig sammen.

Det er password-manageren Nordpass, der har offentliggjort en liste med de adgangskoder, der hyppigst er blevet eksponeret på internettet, og den viser, at en stor del af internetbrugerne er lige så sløsede med deres kodeord, som man kunne frygte.

På listens førsteplads finder vi 123456, der talrige gange tidligere er blevet kåret som det mest udbredte kodeord.

Læs også: Her er de 200 dårligste passwords: Disse adgangskoder er blevet lækket mest i 2019

På andenpladsen finder det næsten lige så uopfindsomme 123456789, og den tredjemest populære adgangskode er det marginalt mere opfindsomme picture1.

Det bliver ikke meget bedre, når vi springer ned på fjerdepladsen, der indtages af ordet “password.”

På de følgende pladser finder vi en række forskellige talkombinationer, mens ordet “senha” springer i øjnene på 10.pladsen.

Hvis du undrer dig over, hvad det betyder, så kan vi afsløre, at det betyder kodeord på portugisisk.

De mest populære kodeord:

1.
123456

2.
123456789

3.
picture1

4.
password

5.
12345678

6.
111111

7.
123123

8.
12345

9.
1234567890

10.
senha

Listen består egenligt af de 200 mest eksponerede adgangskoder, men for at skåne dig for frustrationerne ved at læse, hvad der bedst kan beskrives som en sand ørkenvandring i uopfindsomhed, så har vi valgt kun at bringe top 10.

Du kan dog se den fuldkomne liste på Nordpass hjemmeside her.

Læs også: Trumps Twitter-konto hacket ved et hurtigt gæt på adgangskoden
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.