De 10 mest brugte adgangskoder på internettet er afsløret, og de er lige så uopfindsomme, som vi frygtede

En liste med de mest brugte adgangskoder på internettet er blevet afsløret, og de akkurat ligeså uopfindsomme som man kunne frygte. Bruger du et af disse kodeord, så bør du derfor skifte i en fart.

Kære læser.

Der er ingen grund til at pakke det ind:

Bruger du en af de nedenstående adgangskoder, så skal du ikke alene skifte det hurtigst muligt. Du skal skal også tage dig sammen.

Det er password-manageren Nordpass, der har offentliggjort en liste med de adgangskoder, der hyppigst er blevet eksponeret på internettet, og den viser, at en stor del af internetbrugerne er lige så sløsede med deres kodeord, som man kunne frygte.

På listens førsteplads finder vi 123456, der talrige gange tidligere er blevet kåret som det mest udbredte kodeord.

Læs også: Her er de 200 dårligste passwords: Disse adgangskoder er blevet lækket mest i 2019

På andenpladsen finder det næsten lige så uopfindsomme 123456789, og den tredjemest populære adgangskode er det marginalt mere opfindsomme picture1.

Det bliver ikke meget bedre, når vi springer ned på fjerdepladsen, der indtages af ordet “password.”

På de følgende pladser finder vi en række forskellige talkombinationer, mens ordet “senha” springer i øjnene på 10.pladsen.

Hvis du undrer dig over, hvad det betyder, så kan vi afsløre, at det betyder kodeord på portugisisk.

De mest populære kodeord:

1.
123456

2.
123456789

3.
picture1

4.
password

5.
12345678

6.
111111

7.
123123

8.
12345

9.
1234567890

10.
senha

Listen består egenligt af de 200 mest eksponerede adgangskoder, men for at skåne dig for frustrationerne ved at læse, hvad der bedst kan beskrives som en sand ørkenvandring i uopfindsomhed, så har vi valgt kun at bringe top 10.

Du kan dog se den fuldkomne liste på Nordpass hjemmeside her.

Læs også: Trumps Twitter-konto hacket ved et hurtigt gæt på adgangskodenmest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.