De 10 mest brugte adgangskoder på internettet er afsløret, og de er lige så uopfindsomme, som vi frygtede

En liste med de mest brugte adgangskoder på internettet er blevet afsløret, og de akkurat ligeså uopfindsomme som man kunne frygte. Bruger du et af disse kodeord, så bør du derfor skifte i en fart.

Kære læser.

Der er ingen grund til at pakke det ind:

Bruger du en af de nedenstående adgangskoder, så skal du ikke alene skifte det hurtigst muligt. Du skal skal også tage dig sammen.

Det er password-manageren Nordpass, der har offentliggjort en liste med de adgangskoder, der hyppigst er blevet eksponeret på internettet, og den viser, at en stor del af internetbrugerne er lige så sløsede med deres kodeord, som man kunne frygte.

På listens førsteplads finder vi 123456, der talrige gange tidligere er blevet kåret som det mest udbredte kodeord.

Læs også: Her er de 200 dårligste passwords: Disse adgangskoder er blevet lækket mest i 2019

På andenpladsen finder det næsten lige så uopfindsomme 123456789, og den tredjemest populære adgangskode er det marginalt mere opfindsomme picture1.

Det bliver ikke meget bedre, når vi springer ned på fjerdepladsen, der indtages af ordet “password.”

På de følgende pladser finder vi en række forskellige talkombinationer, mens ordet “senha” springer i øjnene på 10.pladsen.

Hvis du undrer dig over, hvad det betyder, så kan vi afsløre, at det betyder kodeord på portugisisk.

De mest populære kodeord:

1.
123456

2.
123456789

3.
picture1

4.
password

5.
12345678

6.
111111

7.
123123

8.
12345

9.
1234567890

10.
senha

Listen består egenligt af de 200 mest eksponerede adgangskoder, men for at skåne dig for frustrationerne ved at læse, hvad der bedst kan beskrives som en sand ørkenvandring i uopfindsomhed, så har vi valgt kun at bringe top 10.

Du kan dog se den fuldkomne liste på Nordpass hjemmeside her.

Læs også: Trumps Twitter-konto hacket ved et hurtigt gæt på adgangskoden
Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.