Elon Musk står til at indkassere gigant-bonus på 19 milliarder kroner

Teslas topchef Elon Musk kan se frem til indkassere aktieoptioner på intet mindre end 19 milliarder kroner.

Teslas tårnhøje aktiekurs betyder, at selskabets topchef Elon Musk nu står til at indkassere en ny gigantisk bonus til en værdi på 19 milliarder kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Bonussen bliver udløst fordi selskabet gennem de seneste seks måneder nu har haft en gennemsnitlig markedsværdi på 250 milliarder dollar.

Dermed opfylder han endnu en af milepælene i sin usædvanlige lønaftale, som i alt indeholder 12 milepæle.

Læs også: Elon Musk får adgang til milliardbonus efter ny milepæl for Tesla

Får ingen løn
Musk får ingen månedsløn, men i stedet får han udløst en kæmpe bonus i form aktieoptioner, hvis selskabet indfrier udvalgte mål, som relaterer sig til selskabets markedsværdi og drift.

Ifølge Reuters har Elon Musk nu nået fire ud af de 12 milepæle.

Da lønpakken blev offentliggjort oplyste Tesla, at Elon Musk kunne indkassere en gevinst på mere end 55 milliarder dollar, hvis aftalens 12 delmål i lønpakken blev indfriet. Det svarer med den aktuelle dollarkurs til 352 milliarder danske kroner

Musk ramte den første delmål i maj. Det sikrede ham aktieoptioner, der på daværende tidspunkt havde en markedsværdi på 4,6 milliarder kroner.

Læs også: Elon Musk vil hacke din hjerne: Sådan fungerer teknologien, som han tror vil erstatte smartphonen og redde os fra dommedag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.