Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Derfor blev AWS ramt af kæmpenedbrud i sidste uge

Store dele af internettet var lagt ned i sidste uge, da verdens største cloud-tjeneste blev ramt af nedbrud. Her er forklaringen på, hvad der skete.

25. november blev verdens største cloud-tjeneste Amazon Web Services (AWS) ramt af et stort nedbrud, der betød, at store dele af de største internet-tjenester var lagt ned.

Amazon Kinesis, der var den afdeling, der blev ramt, muliggør behandling i realtid af streamingdata.

Flere apps og tjenester meldte ud, på Twitter, at de havde problemer med AWS-tjenesterne. Blandt andet Adobe Spark, Flickr og The Washington Post, skriver mediet MENAFN.

Læs også: Dele af internettet lagt ned: AWS ramt af stort nedbrud

AWS forklarer nu, at nedbruddet ikke skyldtes – som før rapporteret – manglende hukommelse, men derimod installering af nye servere til netværket.

Implementeringen af de nye servere blev igangsat klokken 02.44 om morgenen lokal tid i AWS' datacenter i den amerikanske delstat Virginia og var afsluttet klokken 03.47.

Klokken 05.15 gik den første alarm, der underrettede Kinesis-medarbejderne om, at der var fejl i systemet.

Da medarbejderne kiggede nærmere på problemet, opdagede de, at der var fejl i alle aspekter af de forskellige opkald, der blev foretaget af eksisterende og nye front-end-servere, hvilket ifølge AWS "forværrede vores mulighed for at adskille bivirkninger fra grundårsagen".

Klokken 07.51 havde medarbejderne indsnævret mulighederne for, hvad der kunne være grundårsagen.

De indså, at nogen af ​​de mest sandsynlige kilder til problemet ville kræve en fuldstændig genstart af front-end-serverne.

Umiddelbart så det ud til, at der var tale om mangel på hukommelse.

Og denne fejlantagelse fordoblede restitutionstiden, da Kinesis endelig opdagede, at den nye kapacitet havde fået alle serverne til at overstige det maksimale antal tråde, der er tilladt af en operativsystem-konfiguration.

Da den egentlige årsag klokken 09.39 blev opdaget, begyndte Kinesis-teamet at tilføje de nye servere igen i langsomt tempo for at undgå overbelastning af systemet igen.

"Front-end-flåden består af mange tusinde servere, og af de årsager, der er beskrevet tidligere, kunne vi kun tilføje servere med et par hundrede i timen. Vi fortsatte med langsomt at tilføje trafik til front-end-flåden med Kinesis-fejlprocenten, der faldt støt fra middagstid og fremefter," forklarer AWS.

Først klokken 22.23 om aftenen var Kinesis tilbage på fuld kraft.

Læs mere på AWS' egen blog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere