Apple får bøde på 75 millioner kroner for vildledning om iPhone-modellers vandtæthed

Apple skal betale 75 millioner kroner i bøde for fejlagtige oplysninger til kunderne om iPhonens vandtæthed.

10 millioner euro. Så meget skal Apple betale i bøde i Italien for vildledning af de italienske iPhone-kunder.

Den italienske konkurrence-myndighed Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM) har udstedt bøden til Apple, fordi den mener, at Apple har vildtledt forbrugerne om iPhonens vandtæthed.

Det er sket i forskellige former for reklamer, hvor Apple har oplyst, at iPhone-modeller fra iPhone 8 til iPhone 11 kan holde vand ude i op til en halv time på dybder mellem en meter og fire meter vand afhængig af model.

Ifølge AGCM er dette imidlertid ikke i overenstemmelse med sandheden.

Myndigheden peger på, at iPhone-modellerne kun kan leve op til påstanden i laboratorie-test med helt stille og rent vand. Men i den virkelige verden - hvor forbrugerne eksempelvis kan tabe deres telefoner i vand - holder påstanden ikke vand (om man så må sige).

Ifølge AGCM er også Apples garanti-bestemmelser vildledende, i det de ikke gælder, hvis telefonen bliver skadet af vand.

Du kan læse hele meddelelsen fra AGCM om bøden her.

Læs også:

Apple og Google indblandet i ny monopolsag: Italienske myndigheder har selskabernes cloud-tjenester i sigtekornet

Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.