Artikel top billede

Russisk hackergruppe bruger nyt malware-værktøj til angreb

En spionagegruppe misbruger Dropbox gennem nyopdaget malware-værktøj til at stjæle data fra sine ofre. Det viser en undersøgelse fra sikkerhedsvirksomheden ESET.

Den russisk-tilknyttede APT-hackergruppe Turla har brugt et tidligere udokumenteret malware-værktøjssæt, der hedder Crutch, i spionagekampagner mod højt profilerede mål – blandt andet et udenrigsministerium i et EU-land.

Turla-gruppen, der også er kendt under navnene Snake, Uroburos, Waterbug, Venomous Bear og KRYPTON, har siden 2007 udført cyberangreb rettet mod diplomatiske og offentlige organisationer og private virksomheder i både Mellemøsten, Asien, Europa, Nord- og Sydamerika samt tidligere sovjetiske nationer.

Listen over ofre er lang og inkluderer sikkerhedsorganisationer som det schweiziske forsvarsfirma RUAG, US Department of State og US Central Command.

Langfingret værktøj overfører dokumenter

Crutch trækker følsomme data fra ofrene og overfører dem til en bagmands Dropbox-konti.

Sikkerhedsvirksomheden ESET, har undersøgt værktøjet, og skriver i en rapport:

”Under vores forskning var vi i stand til at identificere stærke forbindelser mellem en Crutch-dropper fra 2016 og Gazer.”

Gazer – eller WhiteBear, som den også kaldes – er en bagdør i anden fase, som ESET forbandt Turla-hackerne med allerede tilbage i 2016.

En bagdør er en metode til at omgå normal godkendelse eller kryptering i en computer eller et system.

Når en bagdør er i anden fase, involverer det download og installation af bagdørsscriptet. I første fase installeres dropperen.

Sikkerhedsvirksomheden konstaterer altså, at ”Crutch er i stand til at misbruge legitim infrastruktur - her Dropbox - for at blande sig i normal netværkstrafik, mens den frigør stjålne dokumenter og modtager kommandoer fra sine operatører.”

Det ser ifølge ESET ud til, at gruppen har anvendt Crutch siden 2015 og frem til omkring starten af 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere