Artikel top billede

Russisk hackergruppe bruger nyt malware-værktøj til angreb

En spionagegruppe misbruger Dropbox gennem nyopdaget malware-værktøj til at stjæle data fra sine ofre. Det viser en undersøgelse fra sikkerhedsvirksomheden ESET.

Den russisk-tilknyttede APT-hackergruppe Turla har brugt et tidligere udokumenteret malware-værktøjssæt, der hedder Crutch, i spionagekampagner mod højt profilerede mål – blandt andet et udenrigsministerium i et EU-land.

Turla-gruppen, der også er kendt under navnene Snake, Uroburos, Waterbug, Venomous Bear og KRYPTON, har siden 2007 udført cyberangreb rettet mod diplomatiske og offentlige organisationer og private virksomheder i både Mellemøsten, Asien, Europa, Nord- og Sydamerika samt tidligere sovjetiske nationer.

Listen over ofre er lang og inkluderer sikkerhedsorganisationer som det schweiziske forsvarsfirma RUAG, US Department of State og US Central Command.

Langfingret værktøj overfører dokumenter

Crutch trækker følsomme data fra ofrene og overfører dem til en bagmands Dropbox-konti.

Sikkerhedsvirksomheden ESET, har undersøgt værktøjet, og skriver i en rapport:

”Under vores forskning var vi i stand til at identificere stærke forbindelser mellem en Crutch-dropper fra 2016 og Gazer.”

Gazer – eller WhiteBear, som den også kaldes – er en bagdør i anden fase, som ESET forbandt Turla-hackerne med allerede tilbage i 2016.

En bagdør er en metode til at omgå normal godkendelse eller kryptering i en computer eller et system.

Når en bagdør er i anden fase, involverer det download og installation af bagdørsscriptet. I første fase installeres dropperen.

Sikkerhedsvirksomheden konstaterer altså, at ”Crutch er i stand til at misbruge legitim infrastruktur - her Dropbox - for at blande sig i normal netværkstrafik, mens den frigør stjålne dokumenter og modtager kommandoer fra sine operatører.”

Det ser ifølge ESET ud til, at gruppen har anvendt Crutch siden 2015 og frem til omkring starten af 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere