Russisk hackergruppe bruger nyt malware-værktøj til angreb

En spionagegruppe misbruger Dropbox gennem nyopdaget malware-værktøj til at stjæle data fra sine ofre. Det viser en undersøgelse fra sikkerhedsvirksomheden ESET.

Den russisk-tilknyttede APT-hackergruppe Turla har brugt et tidligere udokumenteret malware-værktøjssæt, der hedder Crutch, i spionagekampagner mod højt profilerede mål – blandt andet et udenrigsministerium i et EU-land.

Turla-gruppen, der også er kendt under navnene Snake, Uroburos, Waterbug, Venomous Bear og KRYPTON, har siden 2007 udført cyberangreb rettet mod diplomatiske og offentlige organisationer og private virksomheder i både Mellemøsten, Asien, Europa, Nord- og Sydamerika samt tidligere sovjetiske nationer.

Listen over ofre er lang og inkluderer sikkerhedsorganisationer som det schweiziske forsvarsfirma RUAG, US Department of State og US Central Command.

Langfingret værktøj overfører dokumenter
Crutch trækker følsomme data fra ofrene og overfører dem til en bagmands Dropbox-konti.

Sikkerhedsvirksomheden ESET, har undersøgt værktøjet, og skriver i en rapport:

”Under vores forskning var vi i stand til at identificere stærke forbindelser mellem en Crutch-dropper fra 2016 og Gazer.”

Gazer – eller WhiteBear, som den også kaldes – er en bagdør i anden fase, som ESET forbandt Turla-hackerne med allerede tilbage i 2016.

En bagdør er en metode til at omgå normal godkendelse eller kryptering i en computer eller et system.

Når en bagdør er i anden fase, involverer det download og installation af bagdørsscriptet. I første fase installeres dropperen.

Sikkerhedsvirksomheden konstaterer altså, at ”Crutch er i stand til at misbruge legitim infrastruktur - her Dropbox - for at blande sig i normal netværkstrafik, mens den frigør stjålne dokumenter og modtager kommandoer fra sine operatører.”

Det ser ifølge ESET ud til, at gruppen har anvendt Crutch siden 2015 og frem til omkring starten af 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.