Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dokumentar: Spekulativ rum-biologi

Sandheden om rumvæsenerne er (måske) derude, og den nye Netflix-serie Livet på andre planeter giver et bud på, hvordan udenjordisk liv kan tage sig ud.

For få årtier siden anede man ikke, om der var planeter om andre stjerner end solen.

Så dukkede først én op, dernæst et par stykker til og i dag finder astronomer dagligt nye planeter, som ligger i nogenlunde samme afstand til en lokal stjerne, som jorden har til solen. Det betyder, at her kan være særligt gode muligheder for at finde liv, og det gør planeterne interessante.

De såkaldte exoplaneter og deres mulige liv er omdrejningspunktet for Netflix-dokumentarserien Livet på andre planeter eller Alien Worlds, som den hedder på originalsproget.

Med serien tager Netflix springet ud i spekulativ rum-biologi, og det fungerer ret godt.

Ideen er er kombinere ekspertviden om, hvordan livet på jorden er tilpasset vores særlige plads i kosmos med viden om forholdene på exoplaneterne. I serien følger vi planter og dyr, som de har – eller rettere kunne have – udviklet sig på en række fremmede planeter.

Evolutionære parløb og kapløb vil efter alt dømme udspille sig efter universelle regler.

Men hvad nu hvis tyngdekraften er dobbelt så kraftig? Eller hvordan mon livet former sig på en af de mange exoplaneter, der kredser om en dobbeltstjerne? Eller hvad med de planeter, som ikke roterer om deres egen akse, men har en varm side vendt mod stjernen og en anden halvkugle i evigt mørke?

De scenarier er på fornemmeste vis præsenteret med flot og dramatisk computergrafik. Teserne bakkes op med interviews med forskere og klip fra jordens dyreliv. Det forklarer, hvorfor det eksempelvis er plausibelt, at der kan findes flyvende liv selv på en exoplanet med lang kraftigere tyngdekraft end jordens.

"Livet på andre planeter" er sci-fi-doku af bedste og flotteste skuffe. Det er fantasifuldt, men holdes i stram snor af seriøse kommentatorer.

Titel: Livet på andre planeter, fire afsnit tilgængelige i første sæson. Kan streames på Netflix




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere