Artikel top billede

Dokumentar: Spekulativ rum-biologi

Sandheden om rumvæsenerne er (måske) derude, og den nye Netflix-serie Livet på andre planeter giver et bud på, hvordan udenjordisk liv kan tage sig ud.

For få årtier siden anede man ikke, om der var planeter om andre stjerner end solen.

Så dukkede først én op, dernæst et par stykker til og i dag finder astronomer dagligt nye planeter, som ligger i nogenlunde samme afstand til en lokal stjerne, som jorden har til solen. Det betyder, at her kan være særligt gode muligheder for at finde liv, og det gør planeterne interessante.

De såkaldte exoplaneter og deres mulige liv er omdrejningspunktet for Netflix-dokumentarserien Livet på andre planeter eller Alien Worlds, som den hedder på originalsproget.

Med serien tager Netflix springet ud i spekulativ rum-biologi, og det fungerer ret godt.

Ideen er er kombinere ekspertviden om, hvordan livet på jorden er tilpasset vores særlige plads i kosmos med viden om forholdene på exoplaneterne. I serien følger vi planter og dyr, som de har – eller rettere kunne have – udviklet sig på en række fremmede planeter.

Evolutionære parløb og kapløb vil efter alt dømme udspille sig efter universelle regler.

Men hvad nu hvis tyngdekraften er dobbelt så kraftig? Eller hvordan mon livet former sig på en af de mange exoplaneter, der kredser om en dobbeltstjerne? Eller hvad med de planeter, som ikke roterer om deres egen akse, men har en varm side vendt mod stjernen og en anden halvkugle i evigt mørke?

De scenarier er på fornemmeste vis præsenteret med flot og dramatisk computergrafik. Teserne bakkes op med interviews med forskere og klip fra jordens dyreliv. Det forklarer, hvorfor det eksempelvis er plausibelt, at der kan findes flyvende liv selv på en exoplanet med lang kraftigere tyngdekraft end jordens.

"Livet på andre planeter" er sci-fi-doku af bedste og flotteste skuffe. Det er fantasifuldt, men holdes i stram snor af seriøse kommentatorer.

Titel: Livet på andre planeter, fire afsnit tilgængelige i første sæson. Kan streames på Netflix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere