Artikel top billede

Vold mod ansatte er et massivt problem i flere af Coop Sydenglands butikker. Video: Coop

Massive protester efter engelske Coop-butikker har sat gang i test af ansigtsgenkendelse mod vold og tyveri

18 af Brugsens søsterbutikker i England er havnet i en proteststorm, fordi butikkerne har sat gang i en test af ansigtsgenkendelses-teknologi. Målet er at beskytte de butiksansatte mod vold og overfald og advare mod kendte butikstyve og folk med asocial adfærd.

Ansigtsgenkendelse er en kontroversiel teknologi, som vækker ubehagelige minder om Big Brother og massiv social kontrol og undertrykkelse af mindretal i eksempelvis Kina.

Men i 18 Coop-butikker i det sydlige England bliver teknologien lige nu testet for at finde ud af, om det kan hjælpe og beskytte de ansatte mod overfald og vold begået af butikstyve og asociale personer. Det skriver BBC.

Ifølge Coop i Sydengland er den slags vold og overfald vokset med ikke mindre end 80 procent i løbet af 2020.

“Formålet med ansigtsgenkendelsen, som er begrænset og målrettet, er at indentificere, når en kendt gerningsmand træder ind i butikken. Det giver kollegerne tid til at afgøre, hvordan det skal håndteres. For eksempel ved høfligt at bede personen forlade butikken, eller ved at underrette politiet, hvis det er en person, der er omfattet af et idømt tilhold mod at komme i butikken”, lyder det fra Coop i Sydengland.

Forsøget overholder desuden GDPR og der er tydelig skiltning i butikkerne. Data bliver heller ikke delt med politiet, siger Coop.

Forsøget har skabt stort røre blandt borgerrettighedsorganisationer.

Direktøren for Big Brother Watch siger til BBC, at det er skræmmende, at en tilsyneladende etisk solid koncern i al hemmelighed bruger den slags rettígheds-undertrykkende teknologi.

Teknologien er kendt for at være meget upræcis og tendentiøs, og Coop i Sydengland har foretaget en seriøs fejlvurdering, lyder det.Premium
Næsten hver sjette virksomhed bliver ramt af den samme malware, der stjæler bankoplysninger - Agent Tesla er tilbage i Danmark på fuld kraft
Dridex-malwaren som stjæler bankoplysninger, rammer omtrent hver sjette virksomhed i hele verden. I Danmark er den største trussel en keylogger via malwaren Agent Tesla.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.