Artikel top billede

Browser-udvidelser til Facebook og Instagram inficeret med malware: Afinstaller nu

En række tredjeparts browser-udvidelser til Facebook, Instagram og Vimeo er blevet inficeret med malware. Derfor lyder opfordringen om afinstallering nu.

Mindst 28 tredjeparts browser-udvidelser til Google Chrome og Microsoft Edge er inficeret med malware.

Det skriver sikkerhedsfirmaet Avast, der opfordrer brugere til at blokere eller afinstallere udvidelserne. Over tre millioner brugere er berørte, lyder det.

Det skriver Avast i en pressemeddelelse.

Browser-udvidelser fungerer med nogle af verdens største online platforme såsom Facebook, Instagram og Vimeo.

Denne Malware kan omdirigere en brugers trafik til annoncer og phising-sider og derved stjæle personlige data såsom mailadresse, fødselsdag og aktive enheder.

Udvidelserne, der hjæper brugere med at downloade videor fra platformene, inkluderer Video Downloader til Facebook, Vimeo Video Downloader og Instagram Story Downloader, VK Block og andre browser-udvidelser til Chrome og Edge.

Avasts sikkerhedsforskere har opdaget den ondsidede kode i de Javascript-baserede udvidelser, der gør det muligt for udvidelserne at downloade yderligere malware på en brugers pc.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere