Artikel top billede

Ugen i tech: Dansk elbil vil lave om på, hvad en bil skal være / Huawei-sats: Mobil med foldbart kamera / Apples døjer med deres ’Project Titan’ – hundredvis af fyringer

Biomega SIN bliver en elbil, der skal holdes øje med, mens Apples bil-satsning synes at være truet. Kinesiske Huawei rygtes til at forsøge sig med interessant mobilkoncept.

Dansk elbil vil lave om på, hvad en bil skal være

Et dansk elbilseventyr kan være under opsejling med hvad der skal være em radikal anderledes tilgang til en bil.

Elbilen SIN fra den danske cykelproducent Biomega tager udgangspunkt i cykelverdenen, når op til fire personer skal fragtes frem ved elkraft.

”Den overordnede tankegang er at tage det bedste fra cyklerne, og overføre det til bilerne. Fordi vi kommer fra cykler, tænker vi design på en anden måde”, fortæller Jens Martin Skibsted, manden bag den aparte elbil og stifter af cykelselskabet Biomega, til Børsen.

Opbygningen bliver enkel og let, med en batterikasse i bunden, en motor i hvert hjul og en konstruktion i letvægtsmaterialer samt en spartansk kabine. Designet har netop vundet Wallpaper Design Awards 2019.

Hvorvidt bilen vil blive tilgængelig som en del af en service- eller abonnementstjeneste eller kan anskaffes til eget brug vil han ikke præcisere endnu.

Bilen eksisterer allerede nu som prototype, fremstillet på den samme fabrik som i dag producerer BMW’s ligeledes aparte i3-elbil.

Hensigten er at få iværksat de første testkørsler i november, hvorefter bilen skal typegodkendes og homologeres.

Læs også: Så kom de danske priser: Tesla Model 3 får dansk debut i februar 2019

Huawei næste stjernetelefon får muligvis snedigt foldekamera ombord

Meget tyder på, at Huawei igen vil diske op med en ambitiøs mobilduo her til foråret: Huawei P30 og P20 Pro.

Særligt kameraerne ombord vil være interessante, med en tredobbelt kameraanordning som minder om den der i dag brillerer i Mate 20 Pro. I den kommende P30 Pro går verserende rygter dog på, at der vil bydes på en særlig folde-optik.

I stedet for at have et større kameramodul ragende ud af bagsiden, vil en periskop-lignende anordning gøre, at modul kan ligge fladt ned i stedet. Det vil ifølge GSMArena give mulighed for at give flere gange optisk zoom mere end der i muligt i dag.

I januar 2015 eksperimenterede mobilproducenten Asus også med en lignende anordning i deres Zenfone Zoom som bød på tre gange optisk zoom ombord.

Se også: Overblik: Her er de foldbare smartphones, som vi får at se i 2019

Apples døjer med deres ’Project Titan’ – hundredvis af fyringer

Over 200 ansatte ved Apples hemmelighedsfulde ’Project Titan’ er blevet fyret, skriver CNBC.

Det er en streg regning for teknologigigantens projekt, som skulle udgøre selskabets satsning indenfor teknologi til selvkørende biler.

En talsperson fra Apple forklarer til mediet: ”Vi har et utroligt dygtigt team som arbejder på autonome systmer og relaterede teknologier hos Apple. Holdet fokuserer deres arbejde mod flere nøgleområder i 2019, mens nogle medarbejdere bliver overflyttet til andre af selskabets aktiviteter.”

Projekt Titan blev i 2016 også slanket til omkring 1.000 medarbejdere.