Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Nye droneregler på vej fra EU: Skal ensrette regler i hele Europa

Fra nytår er nye regler trådt i kraft, der skal ensrette reglerne for brug af droner i det offentlige i hele EU, Storbritannien, Norge og Island.

Nye droneregler træder i kraft

Ved nytår er en række nye fælleseuropæiske droneregler trådt i kraft.

De nye regler gælder ifølge BBC for alle EU’s medlemslande samt Norge, Island og Storbritannien.

Reglerne gør det klart, hvor der kan fylves med droner og vil samtidig gøre det lettere at identificere ejeren af droner.

Ifølge BBC har dronereglerne været genstand for forvirring for mange droneejere, fordi de varrierer fra land til land.

Reglerne betyder blandt andet, at selv små droner skal registreret hos de enkelte landes luftfartsmyndigheder, hvilket dermed kan gøre det lettere for myndighederne at finde frem til ejerne af droner, der flyver steder, hvor de ikke har tilladelse til det.

De nye regler deler også droner op i tre katagorier. lavrisikodroner der er små og derfor ikke underlagt særligt regler andet end operationelle begrænsninger.

Derudover vil mellem- og højrisiko droner være underlagt to forskellige regelsæt, hvor højrisiko dronerne skal følge lovgivningen for flybranchen.

Læs også: En ny form for luftpost: Nu får små buddroner lov til at drøne omkring i det amerikanske luftrum
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere