Nye millionkrav til 156 danske fildelere

Som led i en international kampagne har Antipiratgruppen udsendt nye millionkrav til 156 danske fildelere. Antipiraterne har fokuseret på tjenesterne Kazaa og DC++, men udvider nu pirateftersøgningen til nye jagtmarker.

Antipiratgruppen sender i dag erstatningskrav for et millionbeløb til 156 danskere, som i gennemsnit beskyldes for at have gjort 4.866 musiknumre og 55 film ulovligt tilgængelige via fildelingstjenesterne Kazaa og DC++.

Erstatningskravene spænder fra 4.032 kroner til 598.464 kroner, og i gennemsnit lyder kravet på 84.337 kroner.

Antipiratgruppen har siden slutningen af marts intensiveret indsatsen mod pirateriet, og med de seneste erstatningskrav er i alt 321 pirater under anklage.

Gruppens talsmand mener, at de mange sager nu begynder at give en effekt.

- Det centrale for os er, at vi oplever, at aktiviteten på fildelingstjenesten DC++, siden vi startede i marts, er faldet med mere end 50 procent. Vi oplever, at vi markant og mærkbart får nedbragt ulovlighederne, siger advokat Torben Steffensen.

Derfor vil Antipiratgruppen nu udvide jagten på pirater til også at gælde andre fildelingstjenester end blot Kazaa og DC++.

Hidtil er mere end 67 af årets sager afsluttet, og de pågældende har enten betalt eller er i færd med at betale erstatning til Antipiratgruppen, der repræsenterer både producenter og kunstnere.

Ifølge Torben Steffensen giver Antipiratgruppen rabatter til piraterne, hvis de kan bevise, at deres økonomi og sociale forhold gør dem ude af stand til at betale.

- Hvis det er sådan, at de ikke kan betale det beløb på grund af primært manglende betalingsevne, så tager vi hensyn til det, når vi individuelt skal afklare, hvad der skal betales her og nu, fortæller Torben Steffensen.

De danske krav er led i en international kampagne, hvor i alt 465 personer i England, Frankrig, Tyskland, Italien, Østrig og Danmark i denne omgang bliver mødt med erstatningskrav som følge af deres fildelingsaktiviteter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere