Brexit får konsekvenser for 81.000 hjemmeside-ejere: Må ikke længere bruge .eu

Efter brexit har Storbritannien ikke længere ret til at benytte domænenavne, der ender på .eu. Derfor mister 81.000 hjemmesider nu sit oprindelige domæne.

Brexits konsekvenser rammer nu titusindvis af britiske hjemmesider.

Med et farvel til EU siger briterne også farvel til muligheden for at benytte domænenavne, der slutter på .eu.

Dette sender nu 81.000 britiske hjemmesider fra 50.000 brugere ud i et limbo, hvor der skal findes en ny hjemmesideadresse.

Det skriver ZDNet.

Domænenavnene med .eu-endelsen er indtil videre blevet suspenderet og kan derfor ikke benyttes på hjemmesider og mail.

Nu har ejerne tre måneder til at bevise, om de har ret til at benytte endelsen. Hvis ikke det kan bevises, er løbet kørt.

Læs også: Endnu usikkert hvad Brexit vil betyde for dataoverførsel: Her er de to mulige scenarier

Dette betyder, at kontaktinformationerne enten skal opdateres til en EU-datterselskab, eller der skal forelægges beviser for, at ejeren er EU-borger eller bor i et EU-medlemsland.

Nu har brugerne indtil 31. marts at føre bevis, hvis domænet skal bibeholdes. Ellers trækkes navnet tilbage og stilles til rådighed igen til generel registrering fra januar 2022.
Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.