Brexit får konsekvenser for 81.000 hjemmeside-ejere: Må ikke længere bruge .eu

Efter brexit har Storbritannien ikke længere ret til at benytte domænenavne, der ender på .eu. Derfor mister 81.000 hjemmesider nu sit oprindelige domæne.

Brexits konsekvenser rammer nu titusindvis af britiske hjemmesider.

Med et farvel til EU siger briterne også farvel til muligheden for at benytte domænenavne, der slutter på .eu.

Dette sender nu 81.000 britiske hjemmesider fra 50.000 brugere ud i et limbo, hvor der skal findes en ny hjemmesideadresse.

Det skriver ZDNet.

Domænenavnene med .eu-endelsen er indtil videre blevet suspenderet og kan derfor ikke benyttes på hjemmesider og mail.

Nu har ejerne tre måneder til at bevise, om de har ret til at benytte endelsen. Hvis ikke det kan bevises, er løbet kørt.

Læs også: Endnu usikkert hvad Brexit vil betyde for dataoverførsel: Her er de to mulige scenarier

Dette betyder, at kontaktinformationerne enten skal opdateres til en EU-datterselskab, eller der skal forelægges beviser for, at ejeren er EU-borger eller bor i et EU-medlemsland.

Nu har brugerne indtil 31. marts at føre bevis, hvis domænet skal bibeholdes. Ellers trækkes navnet tilbage og stilles til rådighed igen til generel registrering fra januar 2022.
Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.