Tysk politi lukker verdens største dark web-markedsplads: Har solgt ulovlige varer for over en milliard kroner

Tysk politi har lukket ned for en markedsplads på dark web, hvor der er solgt stoffer, stjålne kreditkortoplysninger og meget andet for mere end en milliard kroner.

Der er nu blevet sat en stopper for det, der angiveligt skulle være "verdens største markedsplads" på dark net.

Det skriver en række internationale medier, heriblandt Dailymail.

Det er tysk politi, der står bag nedlukningen markedspladsen ved navn DarkMarket.

De tyske betjente bag aktionen lukkede for markedspladsen ved fysisk at slukke for serverne mandag, der befandt sig i den nordtyske by Oldenburg.

I samme ombæring blev en australier arresteret, der anklages for at have drevet hjemmesiden.

Den 34-årige australier, der blev fanget tæt på den dansk-tyske grænse, er nu anklaget for at sælge stoffer, stjålne kredikortoplysninger og andre ulovligheder på hjemmesiden, oplyser anklageren tirsdag.

Læs også: Hackere har sat 85.000 stjålne SQL-dataser til salg på dark web

I meddelelsen noteres det, at DarkMarket, som anklageren regner for at være verdens største, tilbød alle slags euforiserende stoffer, SIM-kort, malware og meget andet.

Nedlukningen af DarkMarket sker efter en større international efterretningsoperation, der har stået på i flere måneder, lyder det.
Markedspladsen havde forud for nedlukningen omkring 500.000 brugere og mere end 2.400 sælgere på sitet.

Samlet set har hjemmesiden stået for mindst 320.000 transaktioner, hvor mere end 4.650 Bitcoins og 12.800 Monero - to af de mest populære kryptovalutaer - har skiftet hænder, lyder det fra anklageren.

Dette beløb svarer efter omregning til 140 millioner euro eller over en milliard kroner.



Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.