Artikel top billede

Danske myndigheder klapper i om brug af Cloud efter Schrems II-afgørelse

Flere danske myndigheder er tavse om brugen af cloud-tjenester fra USA, efter EU-domstolen dømte overførselsgrundlaget kendt som privacy shield ude.

EU-domstolens afgørelse i den såkaldte Schrems II-sag har skabt tvivl om brugen af amerikanske cloud-tjenester i EU.

Men spørger man en række danske myndigheder om konsekvenserne for deres brug af cloud, bliver der helt stille.

Prosabladet har spurgt en række danske styrelser og myndigheder, om hvad schrems II får af betydning for deres brug af cloudtjenester, men ingen af de adspurgte ønsker at svare på spørgsmålene.

Mediet har forsøgt at få svar på spørgsmålene fra Sundhedsdatastyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, Kommunernes Landsforening, Danske Regioner, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, Netcompany og DXC.

Alle steder er man dog blevet mødt med et "ingen kommentarer:"

Computerworld har igennem de seneste uger sat fokus på, hvilke konsekvenser EU-afgørelsen får for danske brugere af amerikanske cloud-tjeneste.

Formand for Rådet for Digital Sikkerhed Henning Mortensen har tidligere over for Computerworld vurderet, at afgørelsen umuliggør brugen af amerikanske cloud-tjenester.

Vurderingen kommer dog fra ham som privatperson og ikke i hans egenskab af formand for rådet.

Læs mere her: IT-Branchen og Dansk Erhverv sender høringsvar til EU i kølvandet på Schrems II-dom: Efterspørger klar overførselsaftale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere