Artikel top billede

(Foto: Olia Nayda)

Danske myndigheder klapper i om brug af Cloud efter Schrems II-afgørelse

Flere danske myndigheder er tavse om brugen af cloud-tjenester fra USA, efter EU-domstolen dømte overførselsgrundlaget kendt som privacy shield ude.

EU-domstolens afgørelse i den såkaldte Schrems II-sag har skabt tvivl om brugen af amerikanske cloud-tjenester i EU.

Men spørger man en række danske myndigheder om konsekvenserne for deres brug af cloud, bliver der helt stille.

Prosabladet har spurgt en række danske styrelser og myndigheder, om hvad schrems II får af betydning for deres brug af cloudtjenester, men ingen af de adspurgte ønsker at svare på spørgsmålene.

Mediet har forsøgt at få svar på spørgsmålene fra Sundhedsdatastyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, Kommunernes Landsforening, Danske Regioner, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, Netcompany og DXC.

Alle steder er man dog blevet mødt med et "ingen kommentarer:"

Computerworld har igennem de seneste uger sat fokus på, hvilke konsekvenser EU-afgørelsen får for danske brugere af amerikanske cloud-tjeneste.

Formand for Rådet for Digital Sikkerhed Henning Mortensen har tidligere over for Computerworld vurderet, at afgørelsen umuliggør brugen af amerikanske cloud-tjenester.

Vurderingen kommer dog fra ham som privatperson og ikke i hans egenskab af formand for rådet.

Læs mere her: IT-Branchen og Dansk Erhverv sender høringsvar til EU i kølvandet på Schrems II-dom: Efterspørger klar overførselsaftale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere