IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA

IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Indsigt i endnu et cloud-opkøb fra IBM
  • Tjek op på IBM's cloud-strategi
385
2 min
I den forgangene uge annoncerede IBM, at selskabet har indgået en aftale om at købe den amerikanske cloud-virksomhed MSP Taos for et ukendt beløb.

Opkøbet af Taos, der har over 650 medarbejdere, falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.

"Taos tilføjer dyb ekspertise, public cloud-partnerskaber og innovative løsninger, der er nødvendige for at drive væksten og adoptionen af IBM's hybrid cloud-platform i hele Amerika," udtaler John Granger, COO for IBM Global Business Services, i en meddelelse.

Taos, der har hovedsæde i Silicon Valley, er ifølge IBM en af de største multi cloud-selskaber i Nordamerika med 30 år på bagen.

Opkøbet styrker IBM's adgang til de tre store public cloud-giganter.

Selskabet kommer således med partnerskaber med Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure og Google Cloud Platform, herunder 300 certificeringer inden for public cloud-området.

Det falder lige ned i den hybride cloud-platform, som IBM satser på, lyder det.

"Platformen giver virksomhederne friheden til at vælge mellem flere udbydere for bedst at imødekomme deres forretnings- og it-behov, og vi er forpligtet til at hjælpe vores kunder med succesfuldt at navigere i deres åbne hybrid cloud-rejser," udtaler John Granger

Del af hybrid cloud-strategi
Købet er det seneste i rækken af en offensiv opkøbsstrategi hos IBM, der er i gang med en kæmpe opsplitning af selskabet og ikke mindst jagter cloud-giganter som AWS, Microsoft og Google.

Læs mere: Derfor udskiller IBM en fjerdedel af selskabet i kæmpesatsning: Det gamle skrog tynger - AWS, Oracle og Microsoft bør nu holde vejret

I december opkøbte IBM det finske cloud-selskab Nordcloud, der ligeledes er en spiller inden for hybrid cloud med certificeringer inden for både AWS, Microsoft Azure og Google Cloud Platform.

Tidligere har Arvind Krishna gjort det klart på CNBC-konferencen Evolve Summit, at han vil lægge al sin energi i at omdanne IBM til en af branchens førende hybrid cloud-leverandør.

Læs også: IBM registrerer nyt navn i det skjulte: Her er det mulige navn på nyt kæmpe-selskab efter kommende opsplitning af IBM


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os

0 Premium-indhold

Nu rulles Teams rigtigt bredt ud: Afgørende opdatering gør Teams interessant for den brede forbruger

0 Premium-indhold

Danmarks bedste CIO havde ét krav til ny topstilling: Derfor afviste han flere internationale topjobs - og sagde ja til Fiskars

0 Premium-indhold

Ombudsmanden dropper undersøgelse af omstridt kommunalt kæmpesystem fra KMD - men vil fortsat have systemet på radaren

0 Premium-indhold

Commentor-topchef ser stort rekrutteringspotentiale i Syddanmark: Åbner nyt kontor i Vejle


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.