Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft slår dørene op for Azure Quantum

Microsoft slår dørene op for Azure Quantum for udviklere og brugere, som så småt kan begynde skrive algoritmer og køre simulationer baseret på quantum computing.

Microsoftm slår dørene op for cloud-tjenesten Azure Quantum, som nu er tilgængelig i public preview - altså i en foreløbig og endnu ikke helt færdigbagt version.

Azure Quantum har været i lukket preview i et halvt års tid, hvor tjenesten har været forbeholdt test-piloter og udviklere fra særligt udvalgte selskaber.

De har prøvekørt og testet en bred vifte af Azure Quantum - herunder både teknologi, finansierings-modeller, trafik-optimering og meget andet.

Og nu er tiden altså kommet til at invitere andre med ind for at teste og udforske de muligheder, der gemmer sig bag kvante-tjenesten.

Microsoft kalder selv løsningen for verdens første ‘full-stack public cloud økosystem med kvante-løsninger.’

“Udviklere, system-integratorer og kunder kan anvende tjenesten til at lære og bygge løsninger baseret på de seneste innovationer,” lyder det fra selskabet.

Bag portene gemmer der sig en vifte af det, som Microsoft kalder for kvante-software og hardware-løsninger samt et netværk af førende kvante-udviklere og et stort bibliotek med blandt andet uddannelsesmateriale og eksempler på optimering via kvantecomputing samt flere andre ting.

Quantum-løsningerne bygger på en anderledes grundlæggende opbygning end klassisk computing, nemlig de såkaldte qubits ['quantum bits,' red], der kan programmeres til at rumme en række forskellige værdier og data samtidig.

Dette er i modsætning til de klassiske bits, der kun kan rumme en enkelt værdi, nemlig enten 1 eller 0.

Udviklere kan anvende den nye tjeneste til eksempelvis at udvikle eller teste nye kvante-algoritmer, køre simulationer eller estimere de ressourcer, der kræves til skalering eller simulationer.

Du finder Azure Quantum her.mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.