Artikel top billede

Morgen-briefing: 117 ud af 130 statslige institutioner kører nu med SBS / Apple klar med macOS-opdatering / Tesla står til at modtage mindst en milliard euro fra Tyskland

117 statslige institutioner kører nu med SBS. Apple klar med macOS-opdatering. Tesla står til at modtage mindst en milliard euro fra Tyskland. VW vil selv udvikle software til selvkørende biler. Stofa og Boxer får adgang til RAH Fiberbredbånd.

Hjerteligt velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld. Dagens morgen-pilot er Dan Jensen.

117 statslige institutioner kører nu med SBS

117 af de i alt 130 statslige institutioner har taget det SAP-baserede Statens Budgetsystem (SBS) i brug, og ved udgangen af 2020 havde næsten alle disse fået lagt deres grundbudgetter ind i systemet, meddeler Økonomistyrelsen.

Netop grundbudgetterne er fundamentet under fuld udnyttelse af SBS-systemet.

“Jeg er både glad og stolt over den hurtige tilslutning og den effektive implementering,” lyder det fra systemansvarlig i Økonomistyrelsen, Thomas Jensen.

“Vi vil bruge 2021 til at fortsætte med at udbrede løsningen, så vi realiserer gevinsterne ved SBS,” siger han.

SBS leveres af KMD og skulle egentlig have været færdigimplementeret med udgangen af marts 2020. Forsinkelsen har ført til en prisstigning på knap 10 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Statsligt budgetsystem bliver otte måneder forsinket - selv om KMD har leveret det til tiden

Apple klar med macOS-opdatering

Apple er klar med macOS Big Sur 11.2-opdateringen, som udsendes få dage efter, at Apple udsendte iOS 14.4 til iPhone.

Opdateringen til macOS 11 indeholder ingen nye features, men en længere række ret vigtige bug fixes og sikkerhedsopdateringer.

Blandt andet lukket Apple for ContentFilterExclusionList, der hidtil har gjort det muligt at omgå VPN og firewalls.

Big Sur 11.2 indeholder desuen forbedringer af Bluetooth-forbindelserne.

Bemærk at opdateringen fylder flere gigabytes. Du kan finde den ved at klikke på Apple-logoet til venstre i din værktøjslinie, dernæst på Om denne Mac og dernæst Software-opdatering.

Tesla står til at modtage mindst en milliard euro fra Tyskland

Tesla står til at modtage mindst en milliard euro fra Tyskland i stats-tilskud til opførelsen af en kæmpe batteri-fabrik uden for Berlin.

Støtten vil falde som led i det såkaldte European Battery Innovation-projekt, der yder støtte til en række selskaber i Europa, som forsøger at komme opbygge et reelt alternativ til især de kinesiske batteriproducenter, som i stor stil eksporterer batterier til Europa.

VW vil selv udvikle software til selvkørende biler

Vi bliver lidt i bil-verdenen. For tyske VW har besluttet sig for selv at stå for at udvikle det meste af den software, som skal anvendes til kommende selvkørende VW-biler.

Selskabet vil ikke udelukke bidrag og samarbejde på visse områder, men langt størstedelen af softwaren vil blive udviklet af VW’s egne folk.

Ideen er at holde knowhow og ikke mindst data, der indsamles fra kommende selvkørende biler, in-house fremfor at sende dem til eksempelvis Amazon og Apple

Volkswagen har allerede fået flere henvendelser fra konkurrenter, der ønsker at være med, men indtil videre har selskabet afvist dem alle.

Arbejdet kommer til at foregå i en udviklingsafdelingen Car.Software.Org, som blandt andet skal udvikle VW.OS-styresystemet.

Stofa og Boxer får adgang til RAH Fiberbredbånd

Stofa og Boxer får mulighed for at byde sig til over for beboerne i 22.000 hustande i det vestjyske.

De to selskaber får nemlig nu adgang til RAH Fiberbredbånds fibernet som led i ejeren Norlys’ medejerskab af RAH Fiberbredbånd.

De 22.000 hustande vil senere på året få mulighed for at vælge mellem endnu flere tv- og internetudbydere.

“For RAH Fiberbredbånd er aftalen med Norlys blot første skridt på rejsen mod et åbent fibernet med flere udbydere. Allerede i løbet af andet halvår af 2021 forventer RAH Fiberbredbånd at kunne præsentere aftaler med flere internet- og tv-udbydere,” meddeler selskabet.

Du kan læse hele meddelelsen fra RAH Fiberbredbånd her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen