Artikel top billede

Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere

Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.

Apple imponerede, da selskabet i slutningen af 2020 præsenterede sine første egenudviklede processorer til Macs og Macbooks.

Med M1-processoren lagde selskabet en helt ny standard for ydelse ved lavt strømforbrug for dagen.

Bag bedriften er ikke blot en effektivt processor, med denne fulgte et mindst lige så effektivt tolkeprogram, Rosetta 2, som oversætter koden fra tidligere x86-baserede processorer fra Intel til noget Apples nye højeffektive ’M’ processorer kan forstå.

Fremtiden for Rosetta 2 sås der nu tvivl om, for ifølge Apples egen beta-kode til det kommende MacOS 11.3 styresystem, vil det ikke være alle brugere, der vil kun udnytte det vigtige tolkeprogram.

Se også: Voldsom vækst i sigte: Apple vil 10-doble salget af sine ’M’-muskelmaskiner

Regioner udelades

Ifølge betakoden i den kommende version af MacOS 11, kan Rosetta-programmet i praksis blive afinstalleret, når MacOS 11.3 installeres. Det skriver MacRumors.

Andre steder i betasoftwaren står det, at ’Rosetta er ikke længere tilgængelig i denne region. Applikationer der kræver Rosetta, vil ikke længere kunne afvikles’.

Afskæres Rosetta-laget vil det blive en streg regning for de Mac-brugere med Macs og Macbooks udstyret med M1-processorer, som skal håbe på at deres programmer enten i forvejen er oversat af udvikleren bag eller vil blive det.

Mediet forklarer Apples træk med, at juridiske eller copyright-mæssige udfordringer kan være i spil.

Apple har indtil videre ikke præciseret, hvilke regioner der omtales i beta-softwaren.

Læs også: Apples lynhurtige M1-Macs ramt af problemer: Abnormt højt slid på drevet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere