Ipod giver rekordoverskud til Apple

Salget af den digitale musikafspiller Ipod er steget med 500 procent på et år og giver på ny et stort overskud til Apple Computer. Apples rekordresultat kommer samtidig med, at Sony erkender sin fiasko på markedet for digital musik.

It-producenten Apple hentede sit største overskud i ni år i fjerde og sidste kvartal af regnskabsåret, og forklaringen er ganske simpel: Salget af den digitale musikafspiller Ipod fortsætter sin eksplosive vækst.

Apple solgte 500 procent flere musikafspillere end samme kvartal året før, og musikafspilleren Ipod er nu det af alle Apples produkter, der sælger allerbedst.

Den digitale musikafspillers betydning for Apple viser sig blandt andet ved, at Ipods i fjerde kvartal stod for en omsætning på 3,3 milliarder kroner, mens salget af Powerbooks kun nåede 2,5 milliarder kroner.

Sælger godt med bærbare

Apples fremgang skyldes dog også til dels, at pc-producenten fortsat sælger godt af sine bærbare computere Ibook og Powerbook.

I alt fik Apple i fjerde kvartal en omsætning på 14,3 milliarder kroner, mens overskuddet blev på 643 millioner kroner.

Apples resultat for fjerde kvartal kom samtidig med, at Sony - en gigant i musikverdenen på både producent- og udgiversiden - på et pressemøde erkendte sin fiasko inden for salget af digital musik.

Flere af Sonys digitale musikafspillere understøtter stadig ikke MP3, og afspillerne har samtidig været kritiseret for at indeholde besværlig software, der skulle gøre det svært at kopiere musik.

Mange mener, at det skyldes Sonys interesse i et af verdens største pladeselskaber, nu Sony BMG Music Entertainment.

Ikke god præstation

- Vi faldt i søvn i et stykke tid, men nu er vi vågne. Vores præstation har ikke været god. Vi har været sene på markedet. Måske hvilede vi på laurbærrene, måske har det noget at gøre med at være relateret til et musikselskab, siger Stan Glasgow, en af Sonys topchefer.

Sony har tidligere sat standarderne for bærbar musik med navnet Walkman, men kun få procent af markedet for digital musik tilhører i dag Sony, og selskabet erkender Apples succes på området.

Apples musikbutik på nettet, Itunes, åbner i Danmark i denne måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere