Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Egiss er stiftet af Jesper Ravn, der stadigvæk vil eje 16 procent af selskabet efter salget.

Kapitalfond køber fremadstormende dansk it-selskab

Hardwareforhandleren Egiss er blevet købt af den britisk kapitalfond EMK Capital.

Den danske hardwareforhandler Egiss er blevet opkøbt af den britiske kapitafond EMK Capital.

Det oplyser Egiss-stifteren Jesper Ravn til it-mediet Itwatch.

"Vi ønsker at vækste yderligere både organisk og ved opkøb. Og for at kunne understøtte det næste store kapitel i vores historie har vi synes, at det var tiden til at få en stærk kapitalpartner i ryggen," siger han til Itwatch.

Stor fremgang

Egiss har gennem de seneste år oplevet en stor fremgang på den danske forhandlermarked.

I det eneste regnskab landede omsætning på 788 millioner kroner, hvilket var en fremgang på 25 procent i forhold til året før.

Jesper Ravn har tidligere forklaret til Computerworld, at selskabets succes skyldes, at Egiss har fundet et hul i markedet.

”Vi formår at tilbyde noget i markedet, som ikke findes andre steder," sagde han i fjor til Computerworld.

Henvender sig til store selskaber

Egiss henvender sig til store virksomheder, der har mellem 5.000 og 10.000 kunder, og Jesper Ravn beskrev over for Computerworld selskabets forretningsmodel således.:

"Vi har evnen til at levere et strategisk katalog af it-udstyr til store globale virksomheder over hele verden. Det sker på globale handelsvilkår med priser, der er aftalt på forhånd. Det er noget, der er rigtig efterspurgt hos store globale virksomheder."

Ifølge Itwatch vil Jesper Ravn også efter salget være administrerende direktør, og han vil desuden beholde en ejerandel på 16 procent af selskabet.

Læs også: Dansk it-forhandler firedobler overskuddet og nærmer sig milliardomsætningen: "Vi formår at tilbyde noget i markedet, som ikke findes andre steder"CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.