Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Egiss er stiftet af Jesper Ravn, der stadigvæk vil eje 16 procent af selskabet efter salget.

Kapitalfond køber fremadstormende dansk it-selskab

Hardwareforhandleren Egiss er blevet købt af den britisk kapitalfond EMK Capital.

Den danske hardwareforhandler Egiss er blevet opkøbt af den britiske kapitafond EMK Capital.

Det oplyser Egiss-stifteren Jesper Ravn til it-mediet Itwatch.

"Vi ønsker at vækste yderligere både organisk og ved opkøb. Og for at kunne understøtte det næste store kapitel i vores historie har vi synes, at det var tiden til at få en stærk kapitalpartner i ryggen," siger han til Itwatch.

Stor fremgang

Egiss har gennem de seneste år oplevet en stor fremgang på den danske forhandlermarked.

I det eneste regnskab landede omsætning på 788 millioner kroner, hvilket var en fremgang på 25 procent i forhold til året før.

Jesper Ravn har tidligere forklaret til Computerworld, at selskabets succes skyldes, at Egiss har fundet et hul i markedet.

”Vi formår at tilbyde noget i markedet, som ikke findes andre steder," sagde han i fjor til Computerworld.

Henvender sig til store selskaber

Egiss henvender sig til store virksomheder, der har mellem 5.000 og 10.000 kunder, og Jesper Ravn beskrev over for Computerworld selskabets forretningsmodel således.:

"Vi har evnen til at levere et strategisk katalog af it-udstyr til store globale virksomheder over hele verden. Det sker på globale handelsvilkår med priser, der er aftalt på forhånd. Det er noget, der er rigtig efterspurgt hos store globale virksomheder."

Ifølge Itwatch vil Jesper Ravn også efter salget være administrerende direktør, og han vil desuden beholde en ejerandel på 16 procent af selskabet.

Læs også: Dansk it-forhandler firedobler overskuddet og nærmer sig milliardomsætningen: "Vi formår at tilbyde noget i markedet, som ikke findes andre steder"
Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.