Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IBM skal styrke fodboldlandsholdet frem mod EM / Intel-boss: Alt for mange chips produceres i Asien / Public.com-konkurrent stiler mod børsnotering

IBM skal styrke fodboldlandsholdet frem mod EM. Intel-boss: Alt for mange chips produceres i Asien. Public.com-konkurrent stiler mod børsnotering. Esports-projekt får 2,1 millioner i støtte. Universal Robots i nyt samarbejde med Scape Technologies.

Godmorgen og velkommen til torsdagens udgave af Computerworlds morgen-briefing.

Dagens nyhedsoverflyvning er sammenstykket af Rasmus Ferdinand Ginman.

Rigtig god læselyst.

IBM skal styrke fodboldlandsholdet frem mod EM

IBM Danmark skal være med til at styrke det danske herrelandshold frem mod EM.

IBM og CogniTech har indgået et samarbejde med DBU, der skal sikre brugbare indsigter via et bedre datagrundlag og en analyseenhed for landsholdet op til slutrunden i juni.

Mere konkret skal IBM Cognos Analytics på IBM Cloud bruges til at analysere landetsholdet præstationer, skriver IBM i en meddelelse.

Siden 2016 har det danske fodboldlandshold haft en analytiker ansat til at arbejde med fodbolddata. Her analyseres data fra kampe som eksempelvis bevægelsesmønstre og kampstatistikker.

"Moderne topfodbold handler i høj grad også om forberedelse, analyse og god brug af data. I DBU ønsker vi at være forrest i innovative løsninger, så vi kan hjælpe vores landshold med at vinde, inspirere og begejstre den danske befolkning. Derfor er vi glade for, at vi kan samarbejde med de bedste om at opgradere vores brug af data og analyse, til glæde for både landshold og andre dele af dansk fodbold,” siger Peter Møller, fodbolddirektør i DBU, ifølge meddelelsen.

Intel-boss: Alt for mange chips produceres i Asien

Intels nye topchef, Pat Gelsinger, mener, at Asien sidder på en al for stor del af verdens produktion af computerchips.

Størstedelen af processorer bliver fremstillet i regionen, hvor TSMC fra Taiwan og sydkoreanske Samsung er dominerende spillere.

"At have 80 procent af alt udbud i Asien er simpelthen ikke en acceptabel måde for verden at se på den mest kritiske teknologi," siger Pat Gelsinger i et interview med BBC.

Det er således baggrunden for, at Intel vil investere 20 milliarder dollar i to nye chip-fabrikker i den amerikanske stat Nevada.

Det kan du læse mere om her: Intels nye CEO investerer 125 milliarder kroner i nye chipfabrikker i USA: "Intel er tilbage"

Public.com-konkurrent stiler mod børsnotering

Raobinhood, der står bag en udbredt aktieplatform i USA, sigter nu efter en børsnotering.

Selskabet, der er en af danskstiftede Public.coms store konkurrenter på det amerikanske marked, har netop indsendt en såkaldt 'intention to float' til det amerikanske børsmyndighed, SEC.

Robinhood kan ende med at blive børsnoteret allerede i slutningen af årets andet kvartal, skriver Bloomberg.

Selskabet er vokset hastigt, og sidste år rundede platformen 13 millioner brugere. Siden er endnu flere kommet til.

Ligesom det er tilfældet med Public.coms aktieplatform, er Robinhoods brugerbase også eksploderet mens Gamestop-dramaet spidsede til.

Her valgte tusindvis af private aktører at tage del i kampen mod hedgefondene, hvor en tilgængelig platform var adgangsbilletten.

Esports-projekt får 2,1 millioner i støtte

Projektet 'Esport for alle' har netop modtaget 2,1 millioner kroner i støtte fra Veluxfonden.

Formålet med projektet er at give børn og unge med fysiske handicap mulighed for at gå til esport og være en del af fællesskabet, der hører med.

Region Syddanmark og Odense Esport står bag projektet, der lanceres til foråret 2021, skriver regionen i en pressemeddelelse.

"Vi ved, at det har betydning for børn og unges ve og vel, at de kan indgå i fællesskaber med andre – og at det kan være rigtig svært at være anderledes. Derfor er det rigtig glædeligt, at ’Esport for alle’ nu får luft under de virtuelle vinger og kan være med til at nedbryde de fysiske begrænsninger, børn og unge med handicap kan opleve i hverdagen," lyder det fra Thies Mathiasen (DF) formand for Social- og psykiatriudvalget i Region Syddanmark

Universal Robots i nyt samarbejde med Scape Technologies

Odense-baserede Universal Robots udvider partnerskab med Scape Technologies.

Dette betyder, at Universal Robots fremover vil sælge Scape Technologies' 'Scale Mini-picker' gennem sit globale distributionsnetværk, skriver selskabet i en meddelelse.

Produktet blåstemples samtidig af Universal Robots, der certificerer Scale Mini-picker med UR+ standarden.

Det er en blåstempling, som selskabets Scape Easy-picker også har opnået og derved sælges gennem Universal Robots' distributionsnetværk.

"UR+ certificeringen af både Scape Easy-Picker sidste efterår og Scape Mini-Picker her i foråret 2021 er med til at blåstemple og understrege Scapes position indenfor fleksible, brugervenlige "Plug & Pick" løsninger til automatisk materialehåndtering," skriver Søren Bøving-Andersen, administrerende direktør i Scape Technologies.