Artikel top billede

Sundhed.dk forbereder sig på genåbningspres: Firedobler kapaciteten men advarer alligevel om kø-risiko

Danskerne skal forberede sig på, at der kan være ventetid, når de i dag skal ind på Sundhed.dk eller MinSundhed-appen og finde deres test-status eller deres vaccinepas.

I dag genåbner frisørerne og andre dele af de liberale erhverv, og i den forbindelse skal danskere fremvise bevis for enten en negativ coronatest eller vaccination.

Derfor forventer Sundhed.dk ifølge DR også, at presset på serverne bliver større end normalt, hvilket betyder at tjenesten nu har mangedoblet sin kapacitet.

”Vi har arbejdet på højtryk i mere end 14 dage nat og dag, Det er faktisk lykkes os at mere end firdoble vores kapacitet, så vi er klar,” siger Morten Elbæk Petersen, direktør for sundhed.dk til DR.

Læs også: Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det

Coronapas-app på vej

I løbet af maj forventes det, at myndighederne er klar med en helt ny coronapas-app, hvor borgerne mere enkelt og med større sikkerhed kan dokumentere deres test- og vaccinationsstatus.

Men indtil dag må man i stedet anvende sundhed.dk eller appen MinSundhed, hvor man både kan finde testresultater og et decideret vaccine-pas.

Risiko for kø

Da det for nylig blev offentliggjort, at MinSundhed-appen og Sundhed.dk vil blive en central del af genåbningsplaner blev tjenesterne lagt ned og borgerne blev mødt af et kø-system.

Ifølge Morten Elbæk Petersen oplyser dog til DR, at danskerne på trods af kapacitetsproblemer også i dag risikerer at løbe ind i et køsystem.

Han forklarer til DR, at systemerne kan komme under pres, når alle danskere nærmest synkront skal ind på tjenestens platform og finde deres informationer, hvilket derfor kan føre til ventetid.

Sådan virker coronapas-app

Udbuddet om den nye coronapas-app blevet vundet Netcompany og Trifork.

Du kan læse meget mere om, hvordan den nye kommer til fungere her:

Netcompany og Trifork vandt udbud om coronapas: Få alle detaljerne om appen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere