Artikel top billede

Massiv stigning i antallet af ransomware-angreb: Steg med knap 500 procent i 2020

Antallet af ransomware-angreb eksploderede i 2020, hvor der var 485 procent flere angreb mod Windows-baserede enheder end året før.

Antallet af ransomware-angreb nåede nye højder i 2020.

Der fandt nemlig 485 procent flere angreb sted end året forinden.

Det viser Bitdefenders nyudgivne cybersikkerhedsrapport over trusler mod forbrugere i 2020.

It-sikkerhedsselskabet skriver i en meddelelse, at de cyberkriminelle tilpassede deres kampagner til virkeligheden, der var præget af corona-virussen i 2020.

På globalt plan steg antallet af ransomware-rapporter mod Windows-baserede enheder med 485 procent i forhold til 2019. Dette tal er dog mindre end forventet, lyder det fra Bitdefender.

Men årsagen lader til at være, at angriberne i højere grad er gået efter større fisk.

Dette vurderes at være mere profitabelt for de cyberkriminelle, der i højere grad end tidligere truer velkendte virksomheder og organisationer med at offentliggøre følsomme oplysninger, hvis ikke de betaler en løsesum.

Stor stigning i angreb mod Android-enheder

På verdens plan fandt størstedelen af angrebene sted i løbet af første halvår 2020.

Det samme gør sig gældende i Danmark, hvor antallet af ransomware-angreb steg med henholdsvis 32 og 27 procent i første og andet kvartal.

Intensiteten i angreb mod Android-enheder tog også fart i løbet af sidste år, understreges det i rapporten.

Der var 32 procent flere trusselsrapporter mod Android-enheder i anden halvdel af året. I løbet af hele året relaterede 35 procent af alle rapporterne til malware-familien Android.Trojan.Agent.

Det er en type malware, der oftest skjuler sig på offerets enhed med formålet om at indsamle oplysninger eller gøre enheden til en del af et botnet til DDoS-angreb, lyder det.

Den næstmest rapporterede malware var Android.Trojan.Downloader, der steg med 10 procent. Denne bruges til at downloade andre typer malware ned på offerets enheder, efter den er blevet kompromitteret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere