Massiv stigning i antallet af ransomware-angreb: Steg med knap 500 procent i 2020

Antallet af ransomware-angreb eksploderede i 2020, hvor der var 485 procent flere angreb mod Windows-baserede enheder end året før.

Antallet af ransomware-angreb nåede nye højder i 2020.

Der fandt nemlig 485 procent flere angreb sted end året forinden.

Det viser Bitdefenders nyudgivne cybersikkerhedsrapport over trusler mod forbrugere i 2020.

It-sikkerhedsselskabet skriver i en meddelelse, at de cyberkriminelle tilpassede deres kampagner til virkeligheden, der var præget af corona-virussen i 2020.

På globalt plan steg antallet af ransomware-rapporter mod Windows-baserede enheder med 485 procent i forhold til 2019. Dette tal er dog mindre end forventet, lyder det fra Bitdefender.

Men årsagen lader til at være, at angriberne i højere grad er gået efter større fisk.

Dette vurderes at være mere profitabelt for de cyberkriminelle, der i højere grad end tidligere truer velkendte virksomheder og organisationer med at offentliggøre følsomme oplysninger, hvis ikke de betaler en løsesum.

Stor stigning i angreb mod Android-enheder
På verdens plan fandt størstedelen af angrebene sted i løbet af første halvår 2020.

Det samme gør sig gældende i Danmark, hvor antallet af ransomware-angreb steg med henholdsvis 32 og 27 procent i første og andet kvartal.

Intensiteten i angreb mod Android-enheder tog også fart i løbet af sidste år, understreges det i rapporten.

Der var 32 procent flere trusselsrapporter mod Android-enheder i anden halvdel af året. I løbet af hele året relaterede 35 procent af alle rapporterne til malware-familien Android.Trojan.Agent.

Det er en type malware, der oftest skjuler sig på offerets enhed med formålet om at indsamle oplysninger eller gøre enheden til en del af et botnet til DDoS-angreb, lyder det.

Den næstmest rapporterede malware var Android.Trojan.Downloader, der steg med 10 procent. Denne bruges til at downloade andre typer malware ned på offerets enheder, efter den er blevet kompromitteret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Her er vinderen af Computerworld Image 2021: Microsoft har det bedste image for tredje år i træk
Forklaringen på Microsoft stærke image skal ifølge selskabets danske direktør Nana Bule findes i kombinationen af den stærke teknologi-innovation i den amerikanske afdeling og de danske ansatte, der dyrker de nære relationer.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.