Artikel top billede

Massiv stigning i antallet af ransomware-angreb: Steg med knap 500 procent i 2020

Antallet af ransomware-angreb eksploderede i 2020, hvor der var 485 procent flere angreb mod Windows-baserede enheder end året før.

Antallet af ransomware-angreb nåede nye højder i 2020.

Der fandt nemlig 485 procent flere angreb sted end året forinden.

Det viser Bitdefenders nyudgivne cybersikkerhedsrapport over trusler mod forbrugere i 2020.

It-sikkerhedsselskabet skriver i en meddelelse, at de cyberkriminelle tilpassede deres kampagner til virkeligheden, der var præget af corona-virussen i 2020.

På globalt plan steg antallet af ransomware-rapporter mod Windows-baserede enheder med 485 procent i forhold til 2019. Dette tal er dog mindre end forventet, lyder det fra Bitdefender.

Men årsagen lader til at være, at angriberne i højere grad er gået efter større fisk.

Dette vurderes at være mere profitabelt for de cyberkriminelle, der i højere grad end tidligere truer velkendte virksomheder og organisationer med at offentliggøre følsomme oplysninger, hvis ikke de betaler en løsesum.

Stor stigning i angreb mod Android-enheder

På verdens plan fandt størstedelen af angrebene sted i løbet af første halvår 2020.

Det samme gør sig gældende i Danmark, hvor antallet af ransomware-angreb steg med henholdsvis 32 og 27 procent i første og andet kvartal.

Intensiteten i angreb mod Android-enheder tog også fart i løbet af sidste år, understreges det i rapporten.

Der var 32 procent flere trusselsrapporter mod Android-enheder i anden halvdel af året. I løbet af hele året relaterede 35 procent af alle rapporterne til malware-familien Android.Trojan.Agent.

Det er en type malware, der oftest skjuler sig på offerets enhed med formålet om at indsamle oplysninger eller gøre enheden til en del af et botnet til DDoS-angreb, lyder det.

Den næstmest rapporterede malware var Android.Trojan.Downloader, der steg med 10 procent. Denne bruges til at downloade andre typer malware ned på offerets enheder, efter den er blevet kompromitteret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere