Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Pengeinstitutter er storforbrugere af ny teknologi: BEC-samarbejdets omsætning vokser markant

Pengeinstitutterne bag BEC har skruet gevaldigt op for investeringerne i ny teknologi, så den store fintech-virksomheds omsætning har nu rundet to milliarder kroner.

BEC-pengeinstitutterne skruede markant op for deres it-investeringer i 2020. Omsætningen i deres fælles selskab, BEC Financial Technologies, voksede med 231 millioner kroner til lige over to milliarder kroner, viser det seneste årsregnskab.

”Pengeinstitutterne har accelereret deres investeringer i at åbne og forny vores teknologiske fundament og har samtidig holdt dampen oppe på store, ambitiøse udviklingsprojekter inden for blandt andet kunderelationer, ejendomsfinansiering, business intelligence, hvidvaskbekæmpelse og meget andet,” fortæller Jesper Nielsen, administrerende direktør i BEC Financial Technologies, der servicerer pengeinstitutter som Nykredit, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank.

BEC’s ejere er i alt 19 danske pengeinstitutter, som både er medlemmer af andelsforeningen BEC og kunder hos BEC.

Læs også:
BEC dropper 'Bankernes EDB Central' og skifter formelt navn til ‘BEC Financial Technologies"

Selskabet har også fortsat voksende udgifter til sikkerhed og compliance, stigende aktivitet i pengeinstitutterne samt afledte udgifter til driftslicenser.

BEC Financial Technologies’ resultatopgørelse viser et underskud på 91 millioner kroner, der primært skyldes, at BEC i 2020 fremrykkede investeringer i at modernisere sine teknologier.

”Vi er en andelsforening, hvor medlemmerne også er vores primære kunder. Deres krav til os er ikke størst muligt overskud, men mest mulig it for pengene. I 2020 har medlemmerne bedt os om at investere ekstra i at accelerere moderniseringen af vores teknologier, hvilket er den primære årsag til, at vi tager et negativt resultat i år,” fortæller Jesper Nielsen.

Foreningen har en egenkapital på 2,1 milliarder kroner og forventer et positivt resultat i 2021.

Mere effektiv drift og udvikling i BEC

I 2020 har BEC Financial Technologies effektiviseret sin it-drift og barberet to procent af enhedsprisen. Driftsomsætningen er samtidig vokset, fordi BEC-pengeinstitutterne dels har vundet markedsandele, dels anvender deres digitale løsninger mere.

Også udviklingskapaciteten har BEC Financial Technologies både øget og effektiviseret i 2020. Her er enhedsprisen faldet med fire procent, da væksten især er sket ved at ansætte yderligere it-udviklere i Warszawa.

Det samlede antal medarbejdere er vokset med 19 procent til 1.128 (gennemsnitligt antal fuldtidsansatte 2020). Dertil kommer i Warszawa 276 konsulentansatte (gennemsnit 2020), da dette ofte er den mest attraktive ansættelsesform for it-specialister i Polen.

Læs også:
BEC åbner op for mere samarbejde blandt danske bankdatacentraler

Mere kode og mindre PowerPoint

Der er dog meget mere effektivisering på vej. I marts annoncerede BEC Financial Technologies omfattende forandringer, der skal forenkle BEC’s organisation og processer markant.

”Vores kunder efterspørger mere kode og mindre PowerPoint. Vi har brug for flere folk, der producerer mere, og færre der planlægger, koordinerer og prioriterer. Det skal være meget enklere at hjælpe vores kunder,” fortæller CEO Jesper Nielsen, der ikke skærer i BEC’s samlede medarbejderantal, men aktuelt søger en del nye medarbejdere i Danmark og især Polen.

Partnerskaber giver bedre it-løsninger

Jesper Nielsen peger på mere samarbejde og flere partnerskaber som svaret på pengeinstitutternes støt stigende behov for digitalisering og effektivisering:

”Når vi udvikler nye løsninger til pengeinstitutterne, er BEC næsten helt holdt op med at kode tingene selv. Vi køber de bedste løsninger, vi kan finde – gerne cloudløsninger – og bruger i stedet kræfter på at tilpasse og integrere dem til vores bankplatform, sådan at nye og gamle teknologier kan spille i en åben it-arkitektur hos os,” fortæller Jesper Nielsen.

I det seneste år har BEC Financial Technologies blandt andet annonceret nye samarbejder med SAS Institute, Microsoft og Aiia (tidligere Nordic API Gateway), ligesom alle BEC-medlemmer i 2020 har fået adgang til en ny løsning til kunderelationer fra cloudleverandøren Salesforce.

Læs også:
BEC indgår partnerskab med fremadstormende fintech-selskab
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.