Artikel top billede

Sony tvinges til at stoppe med massiv dataindsamling om danske brugeres anvendelse af Sony-produkter

Efter pres fra Forbrugerombudsmanden stopper Sony med at tiltvinge sig mulighed for at indsamle massive mængder data om danske brugeres anvendelse af 15 hardware-produkter.

Sony i Danmark stopper efter pres fra Forbrugerombudsmanden sin hidtidige fremgangsmåde, der giver selskabet mulighed for at indsamle massive mængder data på de danske brugere af 15 apparater.

Sony ændrer nemlig nu i sine brugervilkår, der ellers har ifølge Forbrugerombudsmanden har givet selskabet ‘ubegrænset adgang til at indsamle og overvåge data fra de computere og enheder, som brugerne havde koblet til Sonys software.’

Det drejer sig om 15 forskellige Blu-ray-afspillere og højttalere fra Sony.

Ulovlig

Forbrugerombudsmanden mener, at overvågningen er ulovlig og konkluderer derfor, at ordningen kan ‘tilsidesættes,’ som det hedder.

Ifølge Forbrugerombudsmanden har problemet været, at Sony først efter, at produkterne er blevet købt og betalt, har givet brugerne besked om, at data vil blive indsamlet og overvåget.

Til gengæld har brugerne ikke kunnet tage produkterne i brug, hvis de ikke accepterede overvågningen.

“Vilkårene var formuleret generelt og gav Sony og unavngivne tredjemænd ubegrænset adgang til at indsamle og overvåge data fra brugernes computere og enheder, der var koblet sammen med Sonys software,” lyder det fra Forbrugerombudsmanden.

Selv bedyrer Sony, at selskabet alene har indsamlet data for at sikre produkternes funktionalitet.

Men det holder ikke, lyder det fra Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

”Et generelt og ubegrænset vilkår om indsamling og overvågning af data, som vi har set hos Sony, er et urimeligt aftalevilkår, som kan tilsidesættes efter aftaleloven,” siger hun.