Topnyhed:Her er Oracles nye danske topchef: Overtager posten fra Ingrid Mjøen

Artikel top billede

Microsoft-browser til Linux? Det findes - og du kan afprøve det i dag

Den amerikanske software-gigant er klar med den første betaversion af sin browser til open-source styresystemet Linux.

Microsoft breder sig efterhånden til flere og flere platforme, med de nyeste versioner af selskabets Edge-browser.

Efter at have eksisteret til både Windows, Android, iOS, MacOS samt Xbox One er selskabet nu klar med den første betaversion af internet-browseren til Linux.

Betaversionen er bygget ovenpå de tidligere udviklerversioner kaldet ’Edge Dev’ samt ’Edge Canary’ og er derfor mere driftssikker end de allertidligste versioner. Edge Beta vil blive opdateret omkring hver sjette uge.

Den nye browser fungerer sammen med Debian/Ubuntu versioner af Linux samt Fedora/OpenSUSE, skriver netmediet Windowscentral.

Edge til Linux (Debian/Ubuntu) kan hentes her, mens Fedora/OpenSUSE versionen kan hentes her.

For at afprøve softwaren, skal man skrive sig op til Microsofts ’Edge Insider’ program, for at hente det nyeste software.

Open-source motor

Microsofts Edge-browser har igennem den seneste tid budt på en total revideret motor, baseret på open-source software kaldet 'Chromium'.

Det er en software-motor, der deles med blandt andre Googles udbredte 'Chrome' browser og mindre kendte alternativer som 'Opera' og 'Brave'.

Siden skiftet har Microsoft haft held med at vriste markedsandele fra Google, som dog stadig er altdominerende med Chrome.

Læs også: Microsoft hægter sig på Google efter skift til Chromium
Premium
Oracle klar med afløser for Ingrid Mjøen: Her er den nye danske topchef
Oracle Danmark har udnævnt ny CEO for den danske forretning. Den nye landechef overtager nu tøjlerne fra Ingrid Mjøen, der er rykket videre til en international stilling i Oracle.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.