Artikel top billede

Hver tredje dansker mangler tillid til statens it-systemers sikkerhed

En stor del af danskerne tror ikke på, at sikkerheden er god nok i statens kritiske it-systemer. Hver tredje dansker mener ikke at statens it-systemer er sikre nok.

Staten har et alvorligt image problem, når det gælder sikkerheden i sine mest kritiske it-systemer.

Hver tredje dansker har nemlig ikke tillid til, at statens kritiske it-systemer en tilstrækkelig god sikkerhed. Det viser en undersøgelse fra fagforeningen IDA, hvor bare en tredjedel af de 2.000 respondenter svarer, at de mener, at sikkerheden er god nok.

Det skriver it-mediet Version2.

Meget tyder da også på, at der kan være god grund til, at så mange danskere selv vurderer, at sikkerheden ikke er god nok.

Senest viste en rapport fra Statens It-råd, at sikkerheden er utilstrækkelig i 27 procent af alle de kritiske systemer som rådet har undersøgt. Heraf mangler 20 procent sikkerhedsopdateringer.

”Det kan i sidste ende betyder uautoriseret adgang til vores følsomme persondata, eller at offentlige systemer bliver lagt ned i længere perioder. Og her taler vi om systemer, som vores offentlige forretning eller sågar vores samfund er afhængige af virker," står der i rapporten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.