Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hver tredje dansker mangler tillid til statens it-systemers sikkerhed

En stor del af danskerne tror ikke på, at sikkerheden er god nok i statens kritiske it-systemer. Hver tredje dansker mener ikke at statens it-systemer er sikre nok.

Staten har et alvorligt image problem, når det gælder sikkerheden i sine mest kritiske it-systemer.

Hver tredje dansker har nemlig ikke tillid til, at statens kritiske it-systemer en tilstrækkelig god sikkerhed. Det viser en undersøgelse fra fagforeningen IDA, hvor bare en tredjedel af de 2.000 respondenter svarer, at de mener, at sikkerheden er god nok.

Det skriver it-mediet Version2.

Meget tyder da også på, at der kan være god grund til, at så mange danskere selv vurderer, at sikkerheden ikke er god nok.

Senest viste en rapport fra Statens It-råd, at sikkerheden er utilstrækkelig i 27 procent af alle de kritiske systemer som rådet har undersøgt. Heraf mangler 20 procent sikkerhedsopdateringer.

”Det kan i sidste ende betyder uautoriseret adgang til vores følsomme persondata, eller at offentlige systemer bliver lagt ned i længere perioder. Og her taler vi om systemer, som vores offentlige forretning eller sågar vores samfund er afhængige af virker," står der i rapporten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere