Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hver tredje dansker mangler tillid til statens it-systemers sikkerhed

En stor del af danskerne tror ikke på, at sikkerheden er god nok i statens kritiske it-systemer. Hver tredje dansker mener ikke at statens it-systemer er sikre nok.

Staten har et alvorligt image problem, når det gælder sikkerheden i sine mest kritiske it-systemer.

Hver tredje dansker har nemlig ikke tillid til, at statens kritiske it-systemer en tilstrækkelig god sikkerhed. Det viser en undersøgelse fra fagforeningen IDA, hvor bare en tredjedel af de 2.000 respondenter svarer, at de mener, at sikkerheden er god nok.

Det skriver it-mediet Version2.

Meget tyder da også på, at der kan være god grund til, at så mange danskere selv vurderer, at sikkerheden ikke er god nok.

Senest viste en rapport fra Statens It-råd, at sikkerheden er utilstrækkelig i 27 procent af alle de kritiske systemer som rådet har undersøgt. Heraf mangler 20 procent sikkerhedsopdateringer.

”Det kan i sidste ende betyder uautoriseret adgang til vores følsomme persondata, eller at offentlige systemer bliver lagt ned i længere perioder. Og her taler vi om systemer, som vores offentlige forretning eller sågar vores samfund er afhængige af virker," står der i rapporten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere