V-politiker opsøgte drenge i dansk chatroom

Politiet mener, at den sex-sigtede Venstre-politiker Flemming Oppfeldt har forsøgt at komme i kontakt med flere drenge via Ofir-chatrooms. Ofir forsøger at sikre sig med oplysning, moderatorer og andre ting. Det er den rigtige vej at gå, mener Medierådet for Børn og Unge, for børnene skal selv lære at sige nej.

Efter onsdagens grundlovsforhør af Venstre-politikeren Flemming Oppfeldt har politiet udvidet sigtelsen mod ham til også at omfatte flere forsøg på at komme i kontakt med drenge på nettet.

Efter forhøret mener politiet ifølge DR, at Folketingsmedlemmet i en række tilfælde har opsøgt drenge i et chatroom på Søndagsavisens portal Ofir.dk, hvor politiet mener, at han har tilbudt dem penge for at komme i kontakt med dem.

Dermed skærpes sagen med Flemming Oppfeldt, der tirsdag fik ophævet sin immunitet af et enigt Folketing, hvorefter politiet straks anholdte ham for at have haft analt samleje og oralsex med en 13-årig dreng i Flemming Oppfeldts hjem.

Stor chat på Ofir
Ofir er blandt Danmarks 10 mest besøgte hjemmesider og havde i sidste uge 357.625 unikke besøgende.

Netop chatten er populær hos Ofir, som tidligere har indført en række restriktioner og kontrol-manøvrer på chatten for at minimere misbrug af chatfunktionerne.

Ofir vil ikke kommentere noget som helst, der relaterer sig til Flemming Oppfeldt-sagen, oplyser selskabets markedsdirektør, Michael Kjær, der kun vil udtale sig generelt.

- Ofir har sat en række ting i værk på chatten, hvor vi blandt andet har udsendt 15.000 plakater til skoler og lignende med gode råd om, hvordan man chatter sikkert, siger han.

Han peger desuden på, at Ofir har 40 til 50 chatmoderatorer, der følger med på chatten, ligesom selskabet kræver, at de helt unge ansøger om et såkaldt 'nickname', før de kan få lov til at chatte.

Desuden kører Ofir logs på IP-numre og andre ting, som "selskabet skal", oplyser Michael Kjær.

Den rigtige vej at gå
Og det er den rigtige vej at gå, mener Medierådet for Børn og Unge. Man kan nemlig ikke undgå børnelokkere i chatroom og andre steder på internettet ved at forbyde de unge adgang.

Derfor er det eneste rigtige at ty til oplysning, mener rådet.

- Den tid er omme, hvor man kunne beskytte børn ved at sætte et "Forbudt for børn"-skilt op. Vi lever i det åbne samfund, og det kan ikke rulles tilbage, siger Karsten Gynther, formand for Medierådet.

Medierådet sammenligner internettet set fra børnehøjde med en gade set fra børnehøjde.

- Det handler om at opdrage de unge til at kunne begå sig i det åbne samfund. De skal lære færdselsreglerne og hvad man skal være opmærksom på. Ofir går helt klart i den rigtige retning med oplysning, moderatorer og så videre, siger Karsten Gynther.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere