IBM sælger offentlige aktiviteter fra i Norge

It-firmaet EDB Business Partner køber en lang række af IBM's aktiviteter på det norske offentlige marked. IBM er til gengæld kommet inden for i varmen hos norske Telenor og EDB Business Partner, som i en ny aftale forpligter sig til at købe it af IBM for 1,8 milliarder kroner over de næste fem år.

Norske EDB Business Partner overtager IBM's forretning inden for it-drift for kunder i den norske forvaltning, handel og industri for i alt 427 millioner kroner.

Det betyder, at EDB Business Partner blandt andet køber IBM's ejerandel i norske Kommunedata, der årligt omsætter for omkring 450 millioner kroner og servicerer en lang række norske kommuner og det norske folkeregister.

Købet betyder, at EDB Business Partner tredobler sin omsætning i den norske offentlige sektor. Samlet beskæftiger de IBM-virksomheder, som EDB Business Partner overtager, 265 medarbejdere.

IBM ønsker færre og større enheder
- Salget af den norske virksomhed afspejler IBM's globale strategi om at konsolidere driftsapparatet til færre og større enheder. Vi tror, at vi har fundet en god løsning for fortsat stabil og sikker drift, udtaler Jens Munch-Hansen, den danske IBM-direktør for Norden.

Samtidig med handlen rykker EDB Business Partner, der har Telenor som hovedaktionær, tæt sammen med IBM.

I en ny aftale forpligter EDB Business Partner sig til at lægge langt hovedparten af sine fremtidige ordrer på hardware, software og forskellige it-ydelser hos IBM.

Samlet forpligter EDB Business Partner sig til at købe it for omkring 1,8 milliarder kroner af IBM over de kommende fem år.

Den store aftale er kommet i hus, fordi Telenor og EDB Business Partner har vurderet, at selskaberne kan reducere deres omkostninger "betragteligt" ved at lægge hovedbestanddelen af deres indkøb i en enkelt kurv.

- Telenor forventer solide effektiviseringsgevinster for både Telenor og EDB (Business Partner, red.) som følge af denne aftale, udtaler Jon Fredrik Baksaas, koncernchef i Telenor.

Stor udskiftning
Målet er blandt andet lavere udgifter, ny it-platform samt øget fokus på udvikling og forskning.

Helt konkret betyder aftalen, at IBM bliver EDB Business Partners og Telenors teknologiske partner, når de to selskaber skal have udskiftet henholdvis 6.000 og 1.700 servere.

Hertil kommer etablering af ny it-arkitektur, udskiftning af op mod 15.000 pc'er og effektivisering af software.

Med aftalen forpligter IBM og Telenor sig til at arbejde mod fælles løsninger, fælles markedsføring og fælles salg i Norden og de baltiske lande.

Desuden skal IBM og EDB Business Partner samarbejde om markedsføring og distribution af EDB Business Partners løsninger til den europæiske finansverden.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.