Artikel top billede

Google åbner op for konkurrenterne: Det bliver gratis for rivaler at fremgå på liste over standardsøgemaskiner

Tech-giganten Google åbner op for konkurrerende søgemaskiner på Android-enheder. Rivaler vil fremover få lov til at fremgå gratis som en muligt valg af standardsøgemaskine.

Google gør nu livet nemmere for rivaliserende søgemaskiner på Android-enheder.

Søgegiganten gør det nemlig gratis for konkurrenter at fremgå i menuen på operativsystemet, hvor man vælger sin standardsøgemaskine.

"Vi foretager nu nogle ændringer i 'valg-menuen', herunder gør vi det gratis for kvalificerede søgeudbydere at fremgå. Vi vil også øge antallet af søgeudbydere, der vises på skærmen," skriver Oliver Bethell, direktør i Google, i et blogindlæg.

Derved går Google længere end det oprindelige løfte, som selskabet afgav til EU's konkurrencemyndigheder for to år siden, skriver Reuters.

Tilbage i 2019 muliggjorde Google, at konkurrenterne kunne betale via en auktion for at fremgå som en mulig standardsøgemaskine på de nye Android-enheder i Europa.

Det var en lempelse af selskabet egen politik på daværende tidspunkt. De nye takter kom i kølvandet på en bøde på 5,16 milliarder dollar som Google modtog fra de europæiske konkurrencemyndigheder tilbage i 2018. Her blev selskabet beskyldt for at udnytte sin markedsposition til at cementere dominansen af sin egen søgemaskine.

Ny lovgivning på vej

Søgegigantens nylige beslutning om løsne op for konkurrencer sker forud for kommende EU-lovgivning, lyder det.

EU-kommissionen kigger ind i et nyt regelsæt, som ved implementering næste år kan ende med at tvinge Google, Amazon, Apple og Facebook til at sikre lige konkurrecevilkår for rivalerne på markedet.

Android-operativsystemet bruges af omkring fire ud af fem telefoner på verdensplan.Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.