Artikel top billede

Australsk lovforslag vil have virksomheder til at varsle myndighederne inden de betaler løsesummer til it-kriminelle

Et nyt australsk lovforslag fordrer at organisationer, der planlægger at eftergive ransomware-angribere deres løsesum-krav, skal underrette myndigheder om den forestående betaling forinden.

Nu vil den australske opposition have virksomheder til at underrette det australske cybersikkerhedscenter (ACSC) før de betaler ransomwarebøder til cyberkriminelle bander.

Varslet fra ransomware-angrebne virksomheder skal give myndigheder i landet et forspring i efterforskningen af cyberkriminalitet. Det skriver mediet ZDNet.

Ønsket om underretning af løsesum-betalinger har den fødeale opposition i australien fremlagt i et nyt lovforslag til Repræsentanternes Hus.

Det er ikke ulovligt at betale løsesummer til bagmændene i et ransomware-angreb de fleste steder i verden - heller ikke i Australien. Det skyldes, at man ikke vil give de kriminelle hackere endnu flere afpresselsesværktøjer i angrebet.

Men ifølge Tim Watts, der er "Shadow Assistant Minister" for Cybersikkerhed i landet, vil en lov som denne være et politisk fundament for et "koordineret regeringssvar til truslen om ransomware, der giver handlingsmæssig trusselunderretning for at informere retshåndhævelse, diplomati og offensive cyberoperationer".

Foreslaget, der har fået navnet "The Ransomware Payments Bill 2021", skal omfatte større virksomheder og offentlige enheder.

"Dette vil give vores efterretningstjeneste og retshåndhævende organer mulighed for at indsamle handlingsrettet efterretning om, hvor disse penge skal hen, så de kan spore og målrette mod de ansvarlige kriminelle grupper," forklarer Watts.

Viden om forestående betalinger vil også kunne bruges som viden for andre virksomheder i branchen, så disse kan forberede deres forsvarsværker på truslen.

Sammen med underretningen om en forestående løsesumsbetaling, skal virksomheden også levere de oplysninger om angrebets form og omfang, som virksomheden er bekendt med.

ACSC vil således være forpligtet til efterfølgende at videregive disse oplysninger til offenlige og private sektorer, så alle kan få nytte af den nye viden. Oplysningeren bliver dog anonymiserede inden videreformidlingen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere