Artikel top billede

Australsk lovforslag vil have virksomheder til at varsle myndighederne inden de betaler løsesummer til it-kriminelle

Et nyt australsk lovforslag fordrer at organisationer, der planlægger at eftergive ransomware-angribere deres løsesum-krav, skal underrette myndigheder om den forestående betaling forinden.

Nu vil den australske opposition have virksomheder til at underrette det australske cybersikkerhedscenter (ACSC) før de betaler ransomwarebøder til cyberkriminelle bander.

Varslet fra ransomware-angrebne virksomheder skal give myndigheder i landet et forspring i efterforskningen af cyberkriminalitet. Det skriver mediet ZDNet.

Ønsket om underretning af løsesum-betalinger har den fødeale opposition i australien fremlagt i et nyt lovforslag til Repræsentanternes Hus.

Det er ikke ulovligt at betale løsesummer til bagmændene i et ransomware-angreb de fleste steder i verden - heller ikke i Australien. Det skyldes, at man ikke vil give de kriminelle hackere endnu flere afpresselsesværktøjer i angrebet.

Men ifølge Tim Watts, der er "Shadow Assistant Minister" for Cybersikkerhed i landet, vil en lov som denne være et politisk fundament for et "koordineret regeringssvar til truslen om ransomware, der giver handlingsmæssig trusselunderretning for at informere retshåndhævelse, diplomati og offensive cyberoperationer".

Foreslaget, der har fået navnet "The Ransomware Payments Bill 2021", skal omfatte større virksomheder og offentlige enheder.

"Dette vil give vores efterretningstjeneste og retshåndhævende organer mulighed for at indsamle handlingsrettet efterretning om, hvor disse penge skal hen, så de kan spore og målrette mod de ansvarlige kriminelle grupper," forklarer Watts.

Viden om forestående betalinger vil også kunne bruges som viden for andre virksomheder i branchen, så disse kan forberede deres forsvarsværker på truslen.

Sammen med underretningen om en forestående løsesumsbetaling, skal virksomheden også levere de oplysninger om angrebets form og omfang, som virksomheden er bekendt med.

ACSC vil således være forpligtet til efterfølgende at videregive disse oplysninger til offenlige og private sektorer, så alle kan få nytte af den nye viden. Oplysningeren bliver dog anonymiserede inden videreformidlingen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.