Hospitaler skyder millioner i Wi-Fi

Fem hospitaler i Hovedstadens Sygehusfælles (HS) skyder nu millioner af kroner i store trådløse netværk, der skal danne grundlaget for indførelsen af elektroniske patientjournaler. Også patienter og pårørende vil kunne bruge Wi-Fi til at gå nettet.

Fremtidens behandling af patienter i hovedstadsområdet bliver ikke bare digital, men også trådløs, når i alt fem hospitaler over det næste år installerer store trådløse lokalnet, også kendt som Wi-Fi.

Blandt andet Rigshospitalet installerer 1.200 opkoblingspunkter, mens Bispebjerg investerer i omkring 800 af slagsen.

Samme type installationer er undervejs på hospitalerne på Frederiksberg, Amager og i Hvidovre, som alle er en del af Hovedstadens Sygehusfællesskab (HS).

Grundlag for EPJ

De trådløse netværk skal danne grundlaget for fremtidens elektroniske patientjournaler, hvor det første modul er planlagt til at gå i luften næste år.

- Det første element er et medicinmodul, som vi implementerer næste år, og det er afhængigt af et trådløst netværk, fortæller informatikdirektør Steen Christoffersen fra HS.

Modulet gør det muligt at bruge en blanding af en lommecomputer og en scanner til at holde styr på patienternes medicinering og undgå fejlmedicinering.

Det vil senere blive fulgt op et notatmodul til at lave registreringer og stille diagnoser, hvorefter et booking-modul skal gøre det muligt at planlægge indlæggelser og operationer.

Patienter går på nettet

Her spiller de trådløse netværk en stor rolle, og på Rigshospitalet vil man tage skridtet videre og gøre det trådløse netværk tilgængeligt for patienter og besøgende.

Sikkerheden har højeste prioritet, så Rigshospitalet har valgt en løsning, hvor patienternes og de ansattes brug af nettet benytter forskellige net.

- Vi har kæmpet for at finde en god løsning. De samme opkoblingspunkter kommer til at køre to forskellige standarder for kommunikation, så de to net ikke har noget med hinanden at gøre, siger Bjarne Kohl, it-chef på Rigshospitalet.

Det er langt det største af de fem hospitaler under HS, og det er TDC med Cisco som underleverandør, der her har vundet ordren på det trådløse netværk til en værdi af cirka syv millioner kroner. Samme firmaer skal levere det trådløse netværk til Bispebjerg Hospital

Hospitalerne i hovedstaden bliver langt fra de første, der installerer trådløse netværk. Blandt andet privathospitalet Mølholm ved Vejle gav allerede sidste år patienterne muligheder for at bruge en bærbar computer med trådløst netkort til at komme på internettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere