Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Salgsfiaskoer sender spilfirma i storkrise

Et svigtende salg af computerspil har ført til fyringen af 100 ansatte hos den hæderkronede britiske spiludvikler Argonaut, der nu er sat under administration. Direktøren Jeremy San, der stiftede firmaet for 20 år siden, er trådt tilbage.

Magien er gået af den britiske spiludvikler Argonaut Games, der ellers bragte Harry Potter fra filmverdenen over i et computerspil med stor succes og høje salgstal til følge.

Argonaut fyrede i sidste uge 100 medarbejdere, og spiludviklerens tre datterselskaber er nu sat under administration, mens stifteren Jeremy San er trådt tilbage, skriver flere engelske medier.

Jeremy San stod i spidsen for firmaet, som han stiftede for 20 år siden, og som siden har udviklet sig til en af Storbritanniens største uafhængige spiludviklere.

Blandt de allerrigeste
I dotcom-dagene var Jeremy Sans aktier i firmaet med til at gøre ham til en af Storbritanniens 200 rigeste personer.

Firmaets problemer kom først for dagen, da selskabet i august meldte ud, at regnskabsåret ville ende med et underskud på 65 millioner kroner.

De økonomiske problemer skyldes, at flere af selskabets seneste spil er floppet, heriblandt storsatsningen Catwoman, der var bygget over filmen af samme navn.

Ligesom filmen måtte spillet finde sig i sønderlemmende kritik fra anmelderne, og det har åbenbart været med til at skræmme køberne væk.

En køber er lige akkurat, hvad Argonauts administrator nu er på jagt efter til firmaet, der trods massefyringerne stadigt har 125 ansatte tilbage.

Håbet er hurtigt at kunne finde en køber, så eksisterende projekter kan fortsættes uden afbrydelser.

Hitman-ejer til salg

Argonaut er ikke alene på det marked, for også flagskibet Eidos Interactive - der ejer danske IO Interactive - er i gang med en salgsproces efter et skuffende salg af selskabets spil.

Indtil videre er det dog gået bedre for begge firmaer end den amerikanske spiludgiver Acclaim Entertainment, der i sidste måned erklærede sig konkurs kort efter at have fyret 600 ansatte.

Danske Lego gjorde brug af Argonaut Games, da spiludvikleren sidste år udviklede spillet Bionicle, der var bygget over Billund-selskabets populære legetøj af samme navn.

Lego har siden - som en del af selskabets fokus på at skabe en sund forretning - lagt spilaktiviteterne over i firmaet Giant Interactive, hvis første opgave bliver Lego Star Wars, som udkommer til en række platforme næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere