Artikel top billede

(Foto: Kai Wenzel)

Alphabet løfter sløret for ny storsatsning: Vil bygge software til industrirobotter

Googles moderselskab, Alphabet, har annonceret et nyt selskab ved navn Intrinsic. Satsningen, der udspringer af Alphabets moonshot-division, vil fokusere på software til industrirobotter.

Alphabet, der er selskabet bag søgegiganten Google, har netop løftet sløret for sin seneste satsning.

Selskabet er gået i luften med Intrinsic, der er en spritny virksomhed, der specialiserer sig i software til industrirobotter. Det oplyste selskabet i et blogpost fredag.

Intrinsic udspringer fra Alphabets "X", der er selskabets såkaldte moonshot-division, hvor der eksperimenteres med nye teknologier og innovation.

Det nye robotselskab oplyser, at planen er at udvikle nye softwareværktøjer, der skal gøre industrielle robotter nemmere at bruge, billigere og mere fleksible, så de bliver tilgængelige for flere brugere.

Topchefen for selskabet er Wendy Tan-White, og hun udtaler i opslaget, at selskabet "arbejder på at frigøre det kreative og økonomiske potentiale ved industrielle robotter for millioner af forretninger, iværksættere og udviklere."

Alphabets X-division blev søsat for omkring 10 år siden. Her var håbet at bruge ny teknologi til at løse en række globale udfordringer.

Den såkaldte 'moonshot factory', som divisionen også kaldes, har udviklet et par løsninger indtil videre - heriblandt leverings-droner og internet-balloner - men mange af de produkter viste sig at være fejlslagne, skriver CNBC.

Tidligere på året lukkede og slukkede Alphabet for Project Loon, der skulle bringe bredbåndsopkoblinger til alle klodens udørkner via opkoblede internet-balloner.

Indtil nu er det Alphabets selvkørende bilenhed, Waymo, der ser ud til at være mest lovende, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere