Artikel top billede

Alphabet løfter sløret for ny storsatsning: Vil bygge software til industrirobotter

Googles moderselskab, Alphabet, har annonceret et nyt selskab ved navn Intrinsic. Satsningen, der udspringer af Alphabets moonshot-division, vil fokusere på software til industrirobotter.

Alphabet, der er selskabet bag søgegiganten Google, har netop løftet sløret for sin seneste satsning.

Selskabet er gået i luften med Intrinsic, der er en spritny virksomhed, der specialiserer sig i software til industrirobotter. Det oplyste selskabet i et blogpost fredag.

Intrinsic udspringer fra Alphabets "X", der er selskabets såkaldte moonshot-division, hvor der eksperimenteres med nye teknologier og innovation.

Det nye robotselskab oplyser, at planen er at udvikle nye softwareværktøjer, der skal gøre industrielle robotter nemmere at bruge, billigere og mere fleksible, så de bliver tilgængelige for flere brugere.

Topchefen for selskabet er Wendy Tan-White, og hun udtaler i opslaget, at selskabet "arbejder på at frigøre det kreative og økonomiske potentiale ved industrielle robotter for millioner af forretninger, iværksættere og udviklere."

Alphabets X-division blev søsat for omkring 10 år siden. Her var håbet at bruge ny teknologi til at løse en række globale udfordringer.

Den såkaldte 'moonshot factory', som divisionen også kaldes, har udviklet et par løsninger indtil videre - heriblandt leverings-droner og internet-balloner - men mange af de produkter viste sig at være fejlslagne, skriver CNBC.

Tidligere på året lukkede og slukkede Alphabet for Project Loon, der skulle bringe bredbåndsopkoblinger til alle klodens udørkner via opkoblede internet-balloner.

Indtil nu er det Alphabets selvkørende bilenhed, Waymo, der ser ud til at være mest lovende, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere