Artikel top billede

DI Digital: Morsø Kommune er Danmarks bedste digitale kommune - her er de 10 bedste digitale kommuner lige nu

Den lille Morsø Kommune i Limfjorden er den mest digitale kommune i Danmark, når vi ser på lokal erhvervsvenlighed, lyder det fra DI Digital. Se listen over de 10 kommuner, der ifølge DI Digital er de bedste digitale kommuner i Danmark lige nu.

Morsø Kommune er den bedste digitale kommune i Danmark, når det gælder om at udnytte digitalisering til at fremme forholdene for de lokale erhvervsdrivende.

Sådan lyder det fra DI Digital, der netop har kåret Morsø Kommune som ‘årets digitale kommune 2021.’

“Morsø Kommune udmærker sig ved at have en digital infrastruktur i særklasse kombineret med klare politiske mål for at anvende digitale muligheder i kommunens serviceudbud,” lyder det i begrundelsen fra DI Digital.

Her peger man blandt andet på, at det lokale energiselskab - Thy-Mors Energi - har etableret adgang til fiberbaseret bredbånd til alle borgere og virksomheder i kommunen.

Direktør i DI Digital, Rikke Zeeberg, peger på, at Morsø Kommune på alle områder har stort fokus på at digitalisere kommunen.

“Vi ser et godt eksempel på, hvordan en kommune, der ligger en time væk fra samfundskritisk infrastruktur, alligevel kun er et millisekund væk fra omverdenen og fra verdensmarkedet i kraft af sin digitale infrastruktur,” siger hun.

Det er første gang, at DI Digital udpeger Danmarks bedste digitale kommune.

Bag kåringen ligger blandt andet svar fra mere end 7.700 danske virksomheder, som i undersøgelsen Lokal Erhvervsvenlighed har vurderet, hvor god deres egen kommune er til at skabe gode vilkår for erhvervslivet.

Hertil kommer data om antallet af udbud, som kommunerne har gennemført inden SmartCity, digitale selvbetjeningsløsninger og lignende samt service-niveau indenfor digitale løsninger og lignende.

De 10 bedste digitale kommuner er ifølge DI Digital:

1: Morsø Kommune.

2: Varde Kommune.

3: Fredericia Kommune.

4: Vejen Kommune.

5: Sønderborg Kommune.

6: Ballerup Kommune.

7: Billund Kommune.

8: Solrød Kommune.

9: Glostrup Kommune.

10: Frederikshavn Kommune.