Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Australien på vej med ny lov, der skal ramme Apples og Googles betalingssystemer

Australien planlægger lige nu, hvordan ny lovgivning skal stramme grebet om tjenester som Google Pay og Apple Pay, for at genvinde kontrollen over den økonomiske infrastruktur.

Den australske regering overvejer lige nu at indføre nye love, der har til hensigt at stramme reguleringen af ​​digitale betalingstjenester drevet af tech-giganter som Apple og Google.

Den australske regering har i den forbindelse fået udarbejdet en rapport om, hvorvidt betalingssystemet har fulgt med teknologiske fremskridt og ændringer i forbrugernes efterspørgsel.

Det skriver Reuters.

Problemmet er, at tjenester som Apple Pay, Google Pay og Kinas WeChat Pay, der har vækstet hurtigt over de seneste år, i øjeblikket ikke officielt er betegnet som betalingssystemer, hvilket sætter dem uden for reguleringssystemet.

Både Google Pay og Apple Pay leverer begge digitale tegnebogsplatforme samt et betalingssystem, der overfører millioner af kroner mellem brugerne hver dag.

Den australske rapport anbefaler regeringen at udpege tech-virksomheder som betalingsudbydere. Det vil resultere i en præcisering af den gældende lovgivning for digitale tegnebøger.

Rapporten anbefaler også, at regering og erhvervslivet sammen skal opstille en strategisk plan for det bredere betalingsøkosystem, og at der udvikles en enkelt, integreret licensramme for betalingssystemer.

Parlamentsmedlem og forbundskasserer Josh Frydenberg udtaler, at han "omhyggeligt ville overveje" dette samt andre anbefalinger fra rapporten.

"I sidste ende, hvis vi ikke gør noget for at reformere de nuværende rammer, er det alene Silicon Valley, der bestemmer fremtiden for vores betalingssystem, et kritisk stykke af vores økonomiske infrastruktur," sagde Frydenberg i et meningsartikel, der blev offentliggjort i avisen Australian Financial Review.

Også Bank for International Settlements (BIS) opfordrede tidligere på måneden til, at globale finansielle vagthunde hurtigst muligt får styr på den voksende indflydelse fra de virksomheder man kalder "Big Tech" - Google, Facebook, Amazon og Alibaba.

Reserve Bank of Australia (RBA), er i øjeblikket ansvarlig for at udpege, hvem der er en betalingstjenesteudbyder. Denne oplyser, at betalinger via digitale tegnebøger voksede til 8 procent af personlige korttransaktioner i 2019. Sammenlignet lå samme stigning på 2 procent i 2016.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.