Artikel top billede

(Foto: Photo by rawpixel on Unsplash)

Australien på vej med ny lov, der skal ramme Apples og Googles betalingssystemer

Australien planlægger lige nu, hvordan ny lovgivning skal stramme grebet om tjenester som Google Pay og Apple Pay, for at genvinde kontrollen over den økonomiske infrastruktur.

Den australske regering overvejer lige nu at indføre nye love, der har til hensigt at stramme reguleringen af ​​digitale betalingstjenester drevet af tech-giganter som Apple og Google.

Den australske regering har i den forbindelse fået udarbejdet en rapport om, hvorvidt betalingssystemet har fulgt med teknologiske fremskridt og ændringer i forbrugernes efterspørgsel.

Det skriver Reuters.

Problemmet er, at tjenester som Apple Pay, Google Pay og Kinas WeChat Pay, der har vækstet hurtigt over de seneste år, i øjeblikket ikke officielt er betegnet som betalingssystemer, hvilket sætter dem uden for reguleringssystemet.

Både Google Pay og Apple Pay leverer begge digitale tegnebogsplatforme samt et betalingssystem, der overfører millioner af kroner mellem brugerne hver dag.

Den australske rapport anbefaler regeringen at udpege tech-virksomheder som betalingsudbydere. Det vil resultere i en præcisering af den gældende lovgivning for digitale tegnebøger.

Rapporten anbefaler også, at regering og erhvervslivet sammen skal opstille en strategisk plan for det bredere betalingsøkosystem, og at der udvikles en enkelt, integreret licensramme for betalingssystemer.

Parlamentsmedlem og forbundskasserer Josh Frydenberg udtaler, at han "omhyggeligt ville overveje" dette samt andre anbefalinger fra rapporten.

"I sidste ende, hvis vi ikke gør noget for at reformere de nuværende rammer, er det alene Silicon Valley, der bestemmer fremtiden for vores betalingssystem, et kritisk stykke af vores økonomiske infrastruktur," sagde Frydenberg i et meningsartikel, der blev offentliggjort i avisen Australian Financial Review.

Også Bank for International Settlements (BIS) opfordrede tidligere på måneden til, at globale finansielle vagthunde hurtigst muligt får styr på den voksende indflydelse fra de virksomheder man kalder "Big Tech" - Google, Facebook, Amazon og Alibaba.

Reserve Bank of Australia (RBA), er i øjeblikket ansvarlig for at udpege, hvem der er en betalingstjenesteudbyder. Denne oplyser, at betalinger via digitale tegnebøger voksede til 8 procent af personlige korttransaktioner i 2019. Sammenlignet lå samme stigning på 2 procent i 2016.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere