Artikel top billede

(Foto: Photo by rawpixel on Unsplash)

Australien på vej med ny lov, der skal ramme Apples og Googles betalingssystemer

Australien planlægger lige nu, hvordan ny lovgivning skal stramme grebet om tjenester som Google Pay og Apple Pay, for at genvinde kontrollen over den økonomiske infrastruktur.

Den australske regering overvejer lige nu at indføre nye love, der har til hensigt at stramme reguleringen af ​​digitale betalingstjenester drevet af tech-giganter som Apple og Google.

Den australske regering har i den forbindelse fået udarbejdet en rapport om, hvorvidt betalingssystemet har fulgt med teknologiske fremskridt og ændringer i forbrugernes efterspørgsel.

Det skriver Reuters.

Problemmet er, at tjenester som Apple Pay, Google Pay og Kinas WeChat Pay, der har vækstet hurtigt over de seneste år, i øjeblikket ikke officielt er betegnet som betalingssystemer, hvilket sætter dem uden for reguleringssystemet.

Både Google Pay og Apple Pay leverer begge digitale tegnebogsplatforme samt et betalingssystem, der overfører millioner af kroner mellem brugerne hver dag.

Den australske rapport anbefaler regeringen at udpege tech-virksomheder som betalingsudbydere. Det vil resultere i en præcisering af den gældende lovgivning for digitale tegnebøger.

Rapporten anbefaler også, at regering og erhvervslivet sammen skal opstille en strategisk plan for det bredere betalingsøkosystem, og at der udvikles en enkelt, integreret licensramme for betalingssystemer.

Parlamentsmedlem og forbundskasserer Josh Frydenberg udtaler, at han "omhyggeligt ville overveje" dette samt andre anbefalinger fra rapporten.

"I sidste ende, hvis vi ikke gør noget for at reformere de nuværende rammer, er det alene Silicon Valley, der bestemmer fremtiden for vores betalingssystem, et kritisk stykke af vores økonomiske infrastruktur," sagde Frydenberg i et meningsartikel, der blev offentliggjort i avisen Australian Financial Review.

Også Bank for International Settlements (BIS) opfordrede tidligere på måneden til, at globale finansielle vagthunde hurtigst muligt får styr på den voksende indflydelse fra de virksomheder man kalder "Big Tech" - Google, Facebook, Amazon og Alibaba.

Reserve Bank of Australia (RBA), er i øjeblikket ansvarlig for at udpege, hvem der er en betalingstjenesteudbyder. Denne oplyser, at betalinger via digitale tegnebøger voksede til 8 procent af personlige korttransaktioner i 2019. Sammenlignet lå samme stigning på 2 procent i 2016.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere