Artikel top billede

Mikrochips blev det store samtaleemne på international biludstilling i München

Bilproducenter verden over var kommet til den internationale bilustilling IAA Mobility i München. Nye bilmodeller blev lanceret, men det var de små microchips, der løb med det meste af opmærksomheden.

"Vi er i indeværende kvartal hårdt ramt af manglen på microprocessorer og andre chips. Den voldsomme stigning i den globale efterspørgsel på disse komponenter ser ud til at ville fortsætte gennem hele 2022 og ind i 2023, og det er den ubetinget største udfordring, som vi står med."

Erklæringen kommer fra den administrerende direktør i den tyske bilproducenten Daimler AG Ola Källenius.

Den nedslående erklæring fremfører han på den internationale biludstilling IAA Mobility, der fandt sted denne uge i München. Arrengementet bliver hold for første gang siden coronakrisen lagde hele verden ned.

På trods af microchip-tørken sagde Daimler-bestyrelsesmedlemet, ifølge Reuters, Britta Seeger, at bilproducenten alligevel ikke tror, at dets langsigtede elbilmål vil blive påvirket.

Den store mangel, der har fået flere bilproducenter til at lukke det sidste år, tvinger producenterne til at begynde at tænke i nye måder at bygge forsyningskæder op, og om det er muligt at begynde at tage produktionen afd e små chips i egen hånd.

Af bilproducenter, der har måtte reducere produktionen samt deres slagsprognoser kan nævnes den amerikanske koncern General Motors, den indiske Mahindra, Japans Toyota og senest den kinesiske EV -producent Nio.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere