Artikel top billede

Mikrochips blev det store samtaleemne på international biludstilling i München

Bilproducenter verden over var kommet til den internationale bilustilling IAA Mobility i München. Nye bilmodeller blev lanceret, men det var de små microchips, der løb med det meste af opmærksomheden.

"Vi er i indeværende kvartal hårdt ramt af manglen på microprocessorer og andre chips. Den voldsomme stigning i den globale efterspørgsel på disse komponenter ser ud til at ville fortsætte gennem hele 2022 og ind i 2023, og det er den ubetinget største udfordring, som vi står med."

Erklæringen kommer fra den administrerende direktør i den tyske bilproducenten Daimler AG Ola Källenius.

Den nedslående erklæring fremfører han på den internationale biludstilling IAA Mobility, der fandt sted denne uge i München. Arrengementet bliver hold for første gang siden coronakrisen lagde hele verden ned.

På trods af microchip-tørken sagde Daimler-bestyrelsesmedlemet, ifølge Reuters, Britta Seeger, at bilproducenten alligevel ikke tror, at dets langsigtede elbilmål vil blive påvirket.

Den store mangel, der har fået flere bilproducenter til at lukke det sidste år, tvinger producenterne til at begynde at tænke i nye måder at bygge forsyningskæder op, og om det er muligt at begynde at tage produktionen afd e små chips i egen hånd.

Af bilproducenter, der har måtte reducere produktionen samt deres slagsprognoser kan nævnes den amerikanske koncern General Motors, den indiske Mahindra, Japans Toyota og senest den kinesiske EV -producent Nio.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere