Artikel top billede

Mikrochips blev det store samtaleemne på international biludstilling i München

Bilproducenter verden over var kommet til den internationale bilustilling IAA Mobility i München. Nye bilmodeller blev lanceret, men det var de små microchips, der løb med det meste af opmærksomheden.

"Vi er i indeværende kvartal hårdt ramt af manglen på microprocessorer og andre chips. Den voldsomme stigning i den globale efterspørgsel på disse komponenter ser ud til at ville fortsætte gennem hele 2022 og ind i 2023, og det er den ubetinget største udfordring, som vi står med."

Erklæringen kommer fra den administrerende direktør i den tyske bilproducenten Daimler AG Ola Källenius.

Den nedslående erklæring fremfører han på den internationale biludstilling IAA Mobility, der fandt sted denne uge i München. Arrengementet bliver hold for første gang siden coronakrisen lagde hele verden ned.

På trods af microchip-tørken sagde Daimler-bestyrelsesmedlemet, ifølge Reuters, Britta Seeger, at bilproducenten alligevel ikke tror, at dets langsigtede elbilmål vil blive påvirket.

Den store mangel, der har fået flere bilproducenter til at lukke det sidste år, tvinger producenterne til at begynde at tænke i nye måder at bygge forsyningskæder op, og om det er muligt at begynde at tage produktionen afd e små chips i egen hånd.

Af bilproducenter, der har måtte reducere produktionen samt deres slagsprognoser kan nævnes den amerikanske koncern General Motors, den indiske Mahindra, Japans Toyota og senest den kinesiske EV -producent Nio.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere