Artikel top billede

Hackere brød ind FN's it-systemer: Følsomme data er blevet stjålet

Tidligere på året havde hackere adgang til FN's netværk i flere måneder.

Følsomme data blev tidligere på året stjålet fra computere på FN’s netværk.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge mediet drejer det sig om data, der kan blive brugt til at ramme organisationer, som hører under FN’s paraply.

Købte login-oplysninger

Det tyder ifølge Bloomberg på, at hackerne har fået adgang til netværket ved at købe stjålne brugernavne og adgangskoder på en FN-ansatte via det mørke net.

Brugernavne og adgangskoderne var til et projektstyringsværktøj ved navn Umoja, men herfra havde hackerne held til at skaffe sig dybere adgang til netværket.

”Vi kan bekræfte at uidentificerede hackere har været i stand til at få adgang til dele af FN’s infrastruktur i april 2021,” oplyser Stéphane Dujarric, talsperson for FN’s generalsekretær til Bloomberg.

Det tidligst tidspunkt, hvor hackerne har kunne registreret i FN-netværket fra den 5. april, og ifølge Bloomberg var de fortsat aktive på netværket frem til den 7. august.

Det er ikke første gang, at FN’s er ramt af cyberangreb. For knap et år siden blev FN’s søfartsorganisation IMO offer for den, der blev betegnet ”sofistikeret cyberangreb”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere