Artikel top billede

(Foto: Photo by the blowup on )

Hackere brød ind FN's it-systemer: Følsomme data er blevet stjålet

Tidligere på året havde hackere adgang til FN's netværk i flere måneder.

Følsomme data blev tidligere på året stjålet fra computere på FN’s netværk.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge mediet drejer det sig om data, der kan blive brugt til at ramme organisationer, som hører under FN’s paraply.

Købte login-oplysninger

Det tyder ifølge Bloomberg på, at hackerne har fået adgang til netværket ved at købe stjålne brugernavne og adgangskoder på en FN-ansatte via det mørke net.

Brugernavne og adgangskoderne var til et projektstyringsværktøj ved navn Umoja, men herfra havde hackerne held til at skaffe sig dybere adgang til netværket.

”Vi kan bekræfte at uidentificerede hackere har været i stand til at få adgang til dele af FN’s infrastruktur i april 2021,” oplyser Stéphane Dujarric, talsperson for FN’s generalsekretær til Bloomberg.

Det tidligst tidspunkt, hvor hackerne har kunne registreret i FN-netværket fra den 5. april, og ifølge Bloomberg var de fortsat aktive på netværket frem til den 7. august.

Det er ikke første gang, at FN’s er ramt af cyberangreb. For knap et år siden blev FN’s søfartsorganisation IMO offer for den, der blev betegnet ”sofistikeret cyberangreb”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere