Artikel top billede

(Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Kina på jagt efter illegale krypto-minere: Frygter for el-situationen til vinter

Kina er for alvor gået på jagt efter folk, der i det skjulte miner kryptovaluta på eksempelvis universiteter og i virksomheder. Miningen er blevet så omfattende, at Kina frygter for energi-leverancerne, når vinteren rammer.

Kina har i den seneste tid skruet gevaldigt op for omfanget og antallet af inspektioner på universiteter, på kollegier og i datacentre.

Her søger de kinesiske myndigheder efter folk, der i det skjulte udnytter computerkraft og faciliteter til at mine kryptovaluta.

Det er en særdeles energi-krævende affære at mine kryptovaluta ud af computere.

De kinesiske myndigheder er da også bekymrede over, at miningen efter kryptovaluta kan betyde, at Kina løber ind i problemer med at levere strøm nok, når vinteren inden længe sætter ind.

Kina har ellers længe været det land i verden, der miner mest kryptovaluta.

Ifølge Bloomberg sidder Kina på 46 procent af den såkaldte hash rate, der er udtryk for mængden af computerkraft, der anvendes til mining af kryptovaluta.

Kina iværksatte i foråret en stor kampagne mod miningen, hvilket dengang fik både hash raten og bitcoin-kursen til at styrtdykke.

Ifølge Bloomberg er de kinesiske myndigheder i gang med at opbygge en funktion, der skal kunne monitorere computer-aktiviteter i landet.

Denne funktion vil blive søsat til oktober, hvor det altså er ideen, at den skal kunne opdage, hvis der igangsættes mining i et område.