Artikel top billede

Frygten vokser for cyberangreb mod danske banker

Ifølge Ba­sel-ko­mitén, der består af centralbankchefer og tilsynsmyndigheder fra hele verden, er cybertrusler og -hændelser en stigende bekymring for banksektoren.

Den magtfulde Basel-komité i Schweiz sætter i sit seneste ugebrev fokus på en voksende bekymring om cybertrusler og -hændelser i banksektoren.

Det øgede hjemmearbejde under corona har kun forværret situationen, mener organisationen, der består af centralbankchefer og tilsynsmyndigheder fra hele verden. Ligeledes anbefaler Basel-komitén krav til regulering i finanssektoren.

"Cybertrusler og -hændelser, såsom ransomwareangreb, har de senere år vist sig at være en stigende bekymring for banksektoren og udgør en risiko for de enkelte bankers sikkerhed og soliditet og den finansielle stabilitet," skriver organisationen ifølge Børsen.

Finanstilsynet, som står for at føre tilsyn med it-sikkerheden i Danmark, oprettede tirsdag et særskilt kontor, som skal beskæftige sig med cybertruslen, skriver Børsen videre.

Og underdirektør i Finanstilsynet forklarer over for Børsen, at det er tilsynets opfattelse, at der er flere områder, der stadig mangler at sættes fokus på i forhold til at styrke it-sikkerheden i banksektoren.

Hos Center for Cybersikkerhed er opfattelsen fra december 2020, at "det er meget sandsynlig," at banker vil blive udsat for cyberkriminalitet i løbet af de næste to år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere