Artikel top billede

Frygten vokser for cyberangreb mod danske banker

Ifølge Ba­sel-ko­mitén, der består af centralbankchefer og tilsynsmyndigheder fra hele verden, er cybertrusler og -hændelser en stigende bekymring for banksektoren.

Den magtfulde Basel-komité i Schweiz sætter i sit seneste ugebrev fokus på en voksende bekymring om cybertrusler og -hændelser i banksektoren.

Det øgede hjemmearbejde under corona har kun forværret situationen, mener organisationen, der består af centralbankchefer og tilsynsmyndigheder fra hele verden. Ligeledes anbefaler Basel-komitén krav til regulering i finanssektoren.

"Cybertrusler og -hændelser, såsom ransomwareangreb, har de senere år vist sig at være en stigende bekymring for banksektoren og udgør en risiko for de enkelte bankers sikkerhed og soliditet og den finansielle stabilitet," skriver organisationen ifølge Børsen.

Finanstilsynet, som står for at føre tilsyn med it-sikkerheden i Danmark, oprettede tirsdag et særskilt kontor, som skal beskæftige sig med cybertruslen, skriver Børsen videre.

Og underdirektør i Finanstilsynet forklarer over for Børsen, at det er tilsynets opfattelse, at der er flere områder, der stadig mangler at sættes fokus på i forhold til at styrke it-sikkerheden i banksektoren.

Hos Center for Cybersikkerhed er opfattelsen fra december 2020, at "det er meget sandsynlig," at banker vil blive udsat for cyberkriminalitet i løbet af de næste to år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere