Artikel top billede

Frygten vokser for cyberangreb mod danske banker

Ifølge Ba­sel-ko­mitén, der består af centralbankchefer og tilsynsmyndigheder fra hele verden, er cybertrusler og -hændelser en stigende bekymring for banksektoren.

Den magtfulde Basel-komité i Schweiz sætter i sit seneste ugebrev fokus på en voksende bekymring om cybertrusler og -hændelser i banksektoren.

Det øgede hjemmearbejde under corona har kun forværret situationen, mener organisationen, der består af centralbankchefer og tilsynsmyndigheder fra hele verden. Ligeledes anbefaler Basel-komitén krav til regulering i finanssektoren.

"Cybertrusler og -hændelser, såsom ransomwareangreb, har de senere år vist sig at være en stigende bekymring for banksektoren og udgør en risiko for de enkelte bankers sikkerhed og soliditet og den finansielle stabilitet," skriver organisationen ifølge Børsen.

Finanstilsynet, som står for at føre tilsyn med it-sikkerheden i Danmark, oprettede tirsdag et særskilt kontor, som skal beskæftige sig med cybertruslen, skriver Børsen videre.

Og underdirektør i Finanstilsynet forklarer over for Børsen, at det er tilsynets opfattelse, at der er flere områder, der stadig mangler at sættes fokus på i forhold til at styrke it-sikkerheden i banksektoren.

Hos Center for Cybersikkerhed er opfattelsen fra december 2020, at "det er meget sandsynlig," at banker vil blive udsat for cyberkriminalitet i løbet af de næste to år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere