Artikel top billede

(Foto: Clint Patterson)

Microsoft advarer: SolarWinds-hackere angriber 140 globale tech-udbydere

Den russiske hackergrupper Nobelium, der bandt andet har SolarWinds på sit kriminelle resumé, er igen aktive og har målrettet angreb mod 140 software- og cloudserviceforhandlere på verdensplan. Få alle detaljer her.

140 virksomheder er blevet mål for ondsindede cyberangreb af den russiske hackergruppe Nobeliums. Heraf er 14 af tilfældene blevet bekræftet kompromitterede.

Det oplyser Microsofts leder for kundesikkerhed og -tillid Tom Burt i en meddelelse på Microsoft egen hjemmeside.

Nobelium er den hackergruppe med russisk tilknytning, der tilskrives angrebet på SolarWinds-hacket i december 2020, som ramte tusindvis af virksomheder, der brugte SolarWinds-software.

Tom Burt fortæller, at den sidste observerede kampagne som gruppen har eksekveret blev set i maj i år, hvor altså 140 virksomheder blev målrettet.

Nobelium udmærker sig ved at være i stand til digitalt at springe på software- og cloudserviceforhandlernes direkte adgang til deres kunders it-systemer.

Mellem 1. juli og 19. oktober har Microsoft advaret 609 kunder om i alt 22.868 hackingforsøg.

Virksomheden bemærker dog, at antallet af succesfulde forsøg kan gøres op med et tal på ét cifer.

"Denne nylige aktivitet er endnu en indikator på, at Rusland forsøger at få langsigtet, systematisk adgang til en række punkter i teknologiforsyningskæden og [at] etablere en mekanisme til overvågning - nu eller i fremtiden," kommenterede Microsoft, som også bemærker, at disse mål har interesse for også den russiske stat.

"Heldigvis har vi opdaget denne kampagne i dens tidlige stadier, og vi deler denne udvikling for at hjælpe cloud-serviceforhandlere, teknologiudbydere og deres kunder med at tage rettidigt aktion for at sikre, at Nobelium ikke får succes med det."

Ingen af de 140 målrettede virksomhed er navngivet i Microsofts officielle meddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere