Artikel top billede

Microsoft advarer: SolarWinds-hackere angriber 140 globale tech-udbydere

Den russiske hackergrupper Nobelium, der bandt andet har SolarWinds på sit kriminelle resumé, er igen aktive og har målrettet angreb mod 140 software- og cloudserviceforhandlere på verdensplan. Få alle detaljer her.

140 virksomheder er blevet mål for ondsindede cyberangreb af den russiske hackergruppe Nobeliums. Heraf er 14 af tilfældene blevet bekræftet kompromitterede.

Det oplyser Microsofts leder for kundesikkerhed og -tillid Tom Burt i en meddelelse på Microsoft egen hjemmeside.

Nobelium er den hackergruppe med russisk tilknytning, der tilskrives angrebet på SolarWinds-hacket i december 2020, som ramte tusindvis af virksomheder, der brugte SolarWinds-software.

Tom Burt fortæller, at den sidste observerede kampagne som gruppen har eksekveret blev set i maj i år, hvor altså 140 virksomheder blev målrettet.

Nobelium udmærker sig ved at være i stand til digitalt at springe på software- og cloudserviceforhandlernes direkte adgang til deres kunders it-systemer.

Mellem 1. juli og 19. oktober har Microsoft advaret 609 kunder om i alt 22.868 hackingforsøg.

Virksomheden bemærker dog, at antallet af succesfulde forsøg kan gøres op med et tal på ét cifer.

"Denne nylige aktivitet er endnu en indikator på, at Rusland forsøger at få langsigtet, systematisk adgang til en række punkter i teknologiforsyningskæden og [at] etablere en mekanisme til overvågning - nu eller i fremtiden," kommenterede Microsoft, som også bemærker, at disse mål har interesse for også den russiske stat.

"Heldigvis har vi opdaget denne kampagne i dens tidlige stadier, og vi deler denne udvikling for at hjælpe cloud-serviceforhandlere, teknologiudbydere og deres kunder med at tage rettidigt aktion for at sikre, at Nobelium ikke får succes med det."

Ingen af de 140 målrettede virksomhed er navngivet i Microsofts officielle meddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere