Artikel top billede

Microsoft advarer: SolarWinds-hackere angriber 140 globale tech-udbydere

Den russiske hackergrupper Nobelium, der bandt andet har SolarWinds på sit kriminelle resumé, er igen aktive og har målrettet angreb mod 140 software- og cloudserviceforhandlere på verdensplan. Få alle detaljer her.

140 virksomheder er blevet mål for ondsindede cyberangreb af den russiske hackergruppe Nobeliums. Heraf er 14 af tilfældene blevet bekræftet kompromitterede.

Det oplyser Microsofts leder for kundesikkerhed og -tillid Tom Burt i en meddelelse på Microsoft egen hjemmeside.

Nobelium er den hackergruppe med russisk tilknytning, der tilskrives angrebet på SolarWinds-hacket i december 2020, som ramte tusindvis af virksomheder, der brugte SolarWinds-software.

Tom Burt fortæller, at den sidste observerede kampagne som gruppen har eksekveret blev set i maj i år, hvor altså 140 virksomheder blev målrettet.

Nobelium udmærker sig ved at være i stand til digitalt at springe på software- og cloudserviceforhandlernes direkte adgang til deres kunders it-systemer.

Mellem 1. juli og 19. oktober har Microsoft advaret 609 kunder om i alt 22.868 hackingforsøg.

Virksomheden bemærker dog, at antallet af succesfulde forsøg kan gøres op med et tal på ét cifer.

"Denne nylige aktivitet er endnu en indikator på, at Rusland forsøger at få langsigtet, systematisk adgang til en række punkter i teknologiforsyningskæden og [at] etablere en mekanisme til overvågning - nu eller i fremtiden," kommenterede Microsoft, som også bemærker, at disse mål har interesse for også den russiske stat.

"Heldigvis har vi opdaget denne kampagne i dens tidlige stadier, og vi deler denne udvikling for at hjælpe cloud-serviceforhandlere, teknologiudbydere og deres kunder med at tage rettidigt aktion for at sikre, at Nobelium ikke får succes med det."

Ingen af de 140 målrettede virksomhed er navngivet i Microsofts officielle meddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere