Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kunstig intelligens hjælper forsikringsgigant med at identificere langtidssyge / Apple-produkt ramt af overraskende stor efterspørgsel: Kan først leveres til næste år / Tidligere Microsoft-chef skifter job

Kunstig intelligens hjælper forsikringsgigant med at identificere langtidssyge. Apple-produkt ramt af overraskende stor efterspørgsel: Kan først leveres til næste år. Tidligere Microsoft-chef skifter job. Kæmpe spilplatform ramt af langvarigt nedbrud Netcompany står foran eksamen efter stort opkøb, og i dag er det 67 år siden, at den første transistorradio bliver sat til salg

Godmorgen venner.

Her kommer ugen første morgen-briefing fra Computerworld.

I dag er det Jacob Wittorff, der har det privilegium at føre dig sikkert gennem den første nyhedsmorgen i november.

Vi lægger ud med en historien om brug af kunstig intelligens i den danske forsikringsbranche.

Kunstig intelligens hjælper forsikringsgigant med at spotte langtidssyge

Den danske forsikringsgigant PFA arbejder på at tage en algoritme i brug, der er trænet til at genkende tidlige tegn på langssygemeldinger.

Det skriver Politiken.

Målet er at fange langstrakte sygdomsforløb i opløbet og dermed reducere udgifterne og skadevirkningerne for både forsikringsselskab og kunde.

Ifølge Politiken kan PFA med hjælp fra algoritmen advare kunder, hvis de er i høj risiko for et langstrakt sygdomsforløb ved at analysere data om eksempelvis skilsmisser, jobskifte, bopæl, arbejdspladser og sygdomsforløb.

“Er det tilfældet, kan vi ringe til dig og tilbyde dig et behandlingsforløb, som giver dig en mulighed for at blive rask – samtidig med at vi får mulighed for at begrænse de stigende udgifter, vi har på forsikringer mod tab af erhvervsevne,” siger Mads Kaagaard, koncerndirektør i pensions- og forsikringsgiganten PFA, til Politiken.

Apple-produkt ramt af overraskende stor efterspørgsel: Kan først leveres til næste år

Hvilket Apple-produkt tror du, at vententiden er størst på i øjeblikket?



Nej, det er ikke den nye iPhone 13, den nye Macbook Pro eller de helt nye AirPods

Svaret er ifølge New York Times en helt ny pudseklud med Apple-logo, der koster den nette sum af 179 kroner.

Efterspørgslen efter den nye klud har oversteget udbuddet i sådan en grad, at du først kan få den leveret i 2022, hvis du bestiller den nu.

Tidligere Microsoft-chef skifter job

Astrid Simonsen Joos stopper hos Signify, der tidligere er kendt som Philips Lightning, og skal nu være administrerende direktør for belysningsfirmaet Glamox

Det oplyser hun på LinkedIn.

Astrid Simonsen Joos har tidligere har været marketingsdirektør i Microsoft Danmark og stået i spidsen for it-virksomheden Creuna.

I 2019 blev hun ansat som international digitaliseringsdirektør for Signify.

Kæmpe spilplatform ramt af langvarigt nedbrud

Den populære spilplatform Roblox har henover weekenden været ramt af et omfattende nedbrud, der både har ramt selve spilplatformen og selskabets hjemmeside.

"Vi har identificeret årsagen til nedbruddet og fundet en løsning," oplyste selskabet søndag på Twitter.

Her oplyste selskabet også, at det langsomt begyndte at få brugerne tilbage online - en region af gangen.

Roblox blev stiftet i 2006 og i marts i år blev selskabet gik selskabet på børsen i New York til en markedsværdi på 41 milliarder dollar.

Netcompany står foran eksamen efter stort opkøb

Den danske it-virksomhed Netcompany annoncerede for få uger siden opkøbet af Intrasoft, der er selskabet hidtil største opkøb.

Men med opkøbet står Netcompany foran en kæmpe opgave, hvor selskabet skal demonstrere sin evne til at forbedre og strømligne driften af Intrasoft, skriver erhvervsmediet Finans.

“Netcompany skal bevise, at det er i stand til at løfte indtjeningen fra Intrasofts aktiviteter. Ellers er opkøbet ikke værdiskabende, og aktionærerne vil blive sure og en anden god gang være meget forbeholdne med direkte eller indirekte at finansiere nye opkøb fra Netcompanys side,” lyder det i en aktieanalyse fra Finans.

Om dagen i dag: Den første transistorradio bliver sat til salg

Den 1. november 1954 bliver verdens første kommercielt tilgængelige transistorradio sat til salg.

Radioen Regency TR-1 koster 49,95 amerikanske dollar og der bliver solgt omkring 100.000 eksemplarer af radioen.