Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Slettede mink-beskeder skal genskabes: Telefoner og iPads udleveres til politiet / Tesla-aktien falder efter nyt Elon Musk-tweet om Hertz-aftale / Dansk betalingsselskab solgt til amerikansk investeringsselskab

Vil genskabe slettede beskeder: Telefoner og iPads udleveres i minksag. Tesla-aktien falder efter Elon Musk-tweet om Hertz-aftale. Dansk betalingsselskab solgt til amerikansk investeringsselskab. Dansk software-virksomhed truer med at flytte job til Tyskland. Ny vicedirektør i digitaliseringsstyrelsen, og så er det i dag 64 år siden, at rumhunden Laika som det første jordiske væsen blev sendt i kredsløb om planeten Jorden.

Godmorgen.

I dag er det onsdag, og vi ved jo alle, hvad det betyder.

Ja, det betyder naturligvis, at det igen er blevet tid til Computerworlds morgen-briefing.

Denne morgen er det igen Jacob Wittorff, der sidder klar med den store nyheds-muskedonner og plaffer de vigtigste nyheder til dig.

Vi lægger ud med en historie om landets måske mest berømte tekstbeskeder.

Vil genskabe slettede beskeder: Telefoner og iPads udleveres i minksag

Både Justitsministeriet og Statsministeriet vil i den kommende tid overdrage smartphones og iPads til politiets teknikere, der skal forsøge at genskabe slettede tekstbeskeder i forbindelse med minksagen.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

”Justitsministeriet har efter aftale med Statsministeriet bedt politiets teknikere om bistand til at genskabe sms-beskeder af mulig relevans for Granskningskommissionen fra de telefoner i Justitsministeriet og Statsministeriet, som har været indstillet til automatisk at slette sms-beskeder efter en bestemt periode,” oplyser Justitsministeriet Ritzau.

Udleveringen af telefoner og iPads kommer efter, at det for nylig kom frem, at flere personer i sagen har indstillet deres iPhones til automatisk at slette tekstbeskeder efter 30 dage.

Tesla-aktien falder efter Elon Musk-tweet om Hertz-aftale

I sidste uge begyndte Teslas aktie at stige med raketagtig fart, da biludlejningsfirmaet Hertz meddelte, at det havde indgået en aftale om at købe 100.000 biler fra Tesla.

Men tirsdag tog aktien sig et dyk på 3 procent, da Teslas topchef Elon Musk tweetede, at Hertz-aftalen ikke var blevet underskrevet endnu og i øvrigt ikke havde nogen større økonomisk betydning for selskabet.

”Hvis det her skyldes Hertz, så vil jeg gerne understrege, at ingen kontrakt endnu er blevet underskrevet. Teslas efterspørgsel er langt større end produktionskapaciteten, og derfor vil bilsalg til Hertz have samme marginer som salg til forbrugere. Hertz-aftalen har ingen effekt på vores økonomi,” skriver Elon Musk på Twitter.

Dansk betalingsselskab solgt til amerikansk investeringsselskab

Det danske betalingsfirma Reepay er blevet solgt til det amerikanske investeringsselskab PSG.

Det oplyser Reepay i en pressemeddelelse.

Det danske selskab blevet stiftet for seks år siden, og det har bygget en cloudbaseret platform til håndtering af abonnementsbetalinger, faktureringer og betalingsløsninger i webshops.

Reepays to danske stiftere Robert Mygind, administrerende direktør, og Ole Borup, teknisk direktør, vil fortsat stå for driften af selskabet.

De to parter oplyser ikke salgsprisen, men ifølge Børsen er der tale om et salg til et trecifret millionbeløb.

Dansk software-virksomhed truer med at flytte job til Tyskland

Den danske softwarevirksomhed NorthQ står over for at skulle ansætte 20 nye medarbejdere, men problemer med at finde kvalificeret arbejdskraft får virksomheden til at overveje at flytte arbejdspladserne til Tyskland.

Det skriver brancheorganisationen Dansk Industri på sin hjemmeside

Selskabet er ifølge Dansk Industri ramt af vanskelligheder med at rekruttere udenlandsk arbejdakraft.

Helt konkret har NorthQ ligget i strid med Styrelsen for International Rekruttering og Integration i forbindelse med ansættelsen af en softwareudvikler fra Uzbekistan.

”Vi skal ansætte 20 nye medarbejdere næste år, når vi for alvor skalerer op. De medarbejdere ville vi helst have til Danmark – men det giver ikke mening, hvis vi oplever den samme historie igen gange 20. Derfor overvejer vi at placere jobbene i Berlin. Det er både nemmere at få medarbejdere – og faktisk også billigere,” siger selskabets topchef Christian von Scholten til Dansk Industri Business.

Ny vicedirektør i digitaliseringsstyrelsen

1. december tiltræder Mette Lindstrøm Lage som ny vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen. Det skriver Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside.

Mette Lindstrøm Lage kommer fra en stilling som centerchef i Danske Regioner og har også tidligere arbejdet konsulentvirksomheden Implement.

Om dagen i dag: Rumhunden Laika bliver først jordbo i rummet

Den 3. november 1957 bliver rumhunden Laika som det første levende væsen fra jorden sendt i kredsløb om jorden.

Det sker da Sovjetunionen opsender Sputnik 2.

Laika, der var en siberian husky, overlever dog kun få timer i rummet og dør sandsynligvis på grund af overophedning.