Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

E-Boks halter voldsomt efter i Norge: Konkurrent øger afstanden - har nu 10 gange så mange brugere

Den norske rival Digipost lægger i den grad afstand til danske e-Boks på det norske marked for digitale post-løsninger, hvor nordmændene frit kan vælge mellem de to løsninger.

Den norske digitale postløsning Digipost er godt i gang med at lægge afstand til danske e-Boks på det norske marked for digitale postløsninger.

Nordmændene har i en årrække haft mulighed for at vælge mellem Digipost og e-Boks.

Og her vælger langt de fleste Digipost, der i dag har mere end 10 gange så mange brugere som e-Boks.

Til norske Digi.no meddeler produktchef i den norske Digital postkasse, Ellen Marie Langen, om årsagen:

“En del af forklaringen kan være, at Digipost er mest kendt og anvendt i Norge. Brugen af e-Boks øges også forholdsvist jævnt, men altså i mindre omfang.”

En oversigt fra det norske Digitaliseringsdirektoratet viser, at e-Boks i september havde 239.310 digitale postkasser i Norge, mens Digipost i september 2.423.609 digitale postkasser.

Siden januar 2016 og frem til september 2021 er antallet af norske e-Boks-postkasser blevet godt og vel fordoblet fra 101.924, mens antallet af Digipost-postkasser i samme periode er vokset fra 581.598 til de nuværende 2,4 millioner.

Det svarer til mere end en tredobling.

Der er fortsat grundlag for vækst på det norske marked. Kun omkring 60 procent af alle nordmænd over 60 år har i dag en digital postkasse, hedder det.

Danske e-Boks har i de senere år arbejdet målrettet på at opbygge en global virksomhed.

Selskabet tabte i 2019 efter et noget kaotisk udbudsforløb opgaven om at levere næste generations e-post-løsning herhjemme til Netcompany.

Direktør Ulrik Falkner fortalte dengang os om sine planer med e-Boks.

Opdateret 13:45: E-Boks meddeler til Computerworld, at tallene fra det norske Digitaliseringsdirektoratet, som Digi.no har viderebragt, er forkerte.

"Det er korrekt, at vi ikke har lige så mange brugere som DigiPost, men der er fejl i tallet," meddeler e-Boks til os.

Selskabet meddeler, at e-Boks har i alt fire millioner aktive brugere i Norge, hvoraf omkring 500.000 er brugere af e-boks.no.

"De resterende er brugere gennem vores portalløsninger, som blandt andet store kunder som Nordea, KLP og Danske Bank gør brug af i Norge. Flere og flere af vores kunder ønsker en kombination af en postkasse på «min side» og en digital postkasse, da dette ofte giver en bedre brugeroplevelse. Og derfor er dette også vores primære fokus at levere digital postkasse ind i eksisterende My pages i Norge," meddeler e-Boks til Computerworld.