Artikel top billede

(Foto: CC licens)

FBI har beslaglagt 15 millioner kroner fra to store hackergrupper

De to hackergrupper REvil og GrandCrab er netop blevet 15 millioner kroner fattigere, efter at FBI har beslaglagt en digital tegnebog, som øjensynligt er tilknyttet en afdeling af disse to trusselsaktører.

FBI har i august måned beslaglagt bitcoins svarende til 2,3 millioner dollar - lige over 15 millioner danske kroner - fra en kryptopung, som øjensynligt er én den berygtede hackergruppe REvil har fået overført løsebetalinger til.

Det skriver techmediet BleepingComputer, der har set en klage, udfyldt af amerikanske myndigheder, som i dokumentet beretter om, en tegnebog, der tilhørte en fillial identificeret som "Aleksandr Sikerin, a/k/a Alexander Sikerin, a/k/a Oleksandr Sikerin" med en mail-adresse med navnet 'engfog1337@gmail.com .'

Navnet 'engfog' i adressen er knyttet til en velkendt GandCrab- og REvil-afgren kendt som 'Lalartu'.

FBI oplyser ikke, hvordan de har fået adgang til tegnebogen, udover at den er i deres varetægt, hvilket, ifølge BleepingComputer, indikerer, at de sandsynligvis har fået adgang til tegnebogens krypteringsnøgle eller hemmelige adgangskode.

"USA indgiver denne verificerede saglige klage mod 39.89138522 Bitcoin beslaglagt fra Exodus Wallet ("den sagsøgte ejendom"), som nu er placeret og er i varetægt og ledelse af Federal Bureau of Investigation ("FBI")," lyder det i USA's klage om fortabelse.

Exodus Wallet er navnet på en udbyder af digitale tegnebøger, som kryptovaluta-købere kan opbevare sine digitale mønter i.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere