Artikel top billede

(Foto: PR-Foto / EU-Kommissionen)

Vestager vil accelerere produktionen af mikrochip i EU

Margrethe Vestager, EU's konkurrencekommissær, åbner for statsstøtte af produktionen af microchip i EU.

EU-Kommissionen åbner for en hjælpende statshånd til produktion af microchip i EU i kampen mod giganter uden for EU's grænser.

Sådan lyder det fra Margrethe Vestager, EU's konkurrencekommissær, da hun torsdag præsenterede en opdatering af EU’s konkurrencepolitik.

Det skriver Børsen.

"I dag ligger cirka 10 procent af produktionen af mikrochip i Europa. For 40 år siden var det cirka halvdelen. Og der er virksomheder i alle medlemslande, som har behov. Derfor mener jeg, det kan forsvares, at landene investerer mere – på faste betingelser," lyder det fra hende.

Mens lande som Tyskland og Frankrig synes positive overfor at sætte gang i en øget produktion med hjælp fra staten, er andre lande mere forbeholdene over for at pålægge markedet regler, man mener kan skade konkurrencen.

Margrethe Vestager fastholder, at den frie konkurrence er fundamental, men også, at der er en vis fleksibilitet, så reglerne kan tilpasses vilkårene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere