Artikel top billede

(Foto: PR-Foto / EU-Kommissionen)

Vestager vil accelerere produktionen af mikrochip i EU

Margrethe Vestager, EU's konkurrencekommissær, åbner for statsstøtte af produktionen af microchip i EU.

EU-Kommissionen åbner for en hjælpende statshånd til produktion af microchip i EU i kampen mod giganter uden for EU's grænser.

Sådan lyder det fra Margrethe Vestager, EU's konkurrencekommissær, da hun torsdag præsenterede en opdatering af EU’s konkurrencepolitik.

Det skriver Børsen.

"I dag ligger cirka 10 procent af produktionen af mikrochip i Europa. For 40 år siden var det cirka halvdelen. Og der er virksomheder i alle medlemslande, som har behov. Derfor mener jeg, det kan forsvares, at landene investerer mere – på faste betingelser," lyder det fra hende.

Mens lande som Tyskland og Frankrig synes positive overfor at sætte gang i en øget produktion med hjælp fra staten, er andre lande mere forbeholdene over for at pålægge markedet regler, man mener kan skade konkurrencen.

Margrethe Vestager fastholder, at den frie konkurrence er fundamental, men også, at der er en vis fleksibilitet, så reglerne kan tilpasses vilkårene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere