Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Helt folk forlanger en billion kroner i erstatning af Meta/Facebook for meddelagtighed i drab, voldtægt og undertrykkelse

Det muslimske Rohingya-folk forlanger 150 milliarder dollar i erstatning af Meta/Facebook, som rohingyaerne mener har fremmet hatespeech og misinformation, der har ført til død og undertrykkelse.

Med to store gruppe-søgsmål i USA og Storbritannien forlanger repræsentanter for det muslimske rohingya-folk kæmpe-erstatning af selskabet Meta, der indtil fornylig var kendt som Facebook.

Rohingya-folket bor primært i Myanmar, hvor det i årevis er blevet forfulgt, fængslet og udsat for forskellige former for overgreb i stor stil.

De samlede rohingya-samfund i USA og Storbritannien mener, at Facebook har spillet en aktiv rolle i undertrykkelsen ved ikke at sætte en stopper for hatespeech og misinformation, som dermed via Facebook var i stand til at sprede sig og få fodfæste i Myanmar.

Rohingya-samfundene mener, at Facebooks ledelse i årevis med åbne øjne bevidst tillod, at der blev delt opslag fra den burmesiske regering med opfordring til angreb og lignende mod rohingya-befolkningen.

I sagsanlægget anfører rohingya-samfundene, at Facebooks algoritme fandt og viste opslag til modtagelige Facebook-brugere med opfordringer til, at de skulle melde sig ind i ekstremistiske Facebook-grupper, hvor den Rohingya-fjendtlige retorik var endnu voldsommere.

“Facebooks News Feed prioriterede og belønnede bevidst radikale brugere, der gav næring til folkedrabet mod Rohingya, da negativt indhold skabte størst aktivitet på platformen,” hedder det.

I sagsanlægget peger rohingyaerne på, at Facebook anvender et system med social belønning, der ‘manipulerer brugerne til at skabe’ fjendtligt, hadefuldt og aggressivt indhold.

“Central i sagen er erkendelsen af, at Facebook var klar til at bytte Rohingyaerne liv med bedre markeds-penetration i et lille land i Sydøstasien,” hedder det.

Erstatningskravet på 150 milliarder dollar - det er godt en billion kroner - skal betales som et plaster på såret for rohingyaernes død, skade, smerte, lidelse og tab af ejendom, hedder det.

Du kan læse hele sagsanlægget her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere